ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:03
 

Άντρος: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει το λαό για τον χάρτη

Ο κ. Κασουλίδης εξάλλου παραδέχθηκε χθες ότι γνώριζαν από τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο ότι θα γινόταν αυτό το πράγμα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κυβέρνηση λέει ψέματα και κοροϊδεύει τον λαό λέγοντας ότι έμαθε μόλις χθες για την απόσυρση του χάρτη από τον Μουσταφά Ακιντζί, ενώ ήταν ενήμερη από τον Δεκέμβρη, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του ΑΚΕΛ ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο ίδιος ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι η πλευρά μας γνώριζε για την απόσυρση του χάρτη, ότι υποβλήθηκε το αίτημα, έγινε αποδεκτό και ενημερώθηκε η ε/κ πλευρά για όλες τις εξελίξεις.

«Η δήλωσή του είναι ξεκάθαρη, ο κ. Κασουλίδης εξάλλου παραδέχθηκε χθες ότι γνώριζαν από τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο ότι θα γινόταν αυτό το πράγμα, γιατί δεν έκαμαν διάβημα στα Ηνωμένα Έθνη; Ο κ. Μαυρογιάννης ήταν πριν 15 μέρες στον κ. Φέλντμαν γιατί δεν είπε οτιδήποτε γι’ αυτό το ζήτημα; Και επαναλαμβάνω ότι η δήλωση του κ. Σιντίκ είναι ξεκάθαρη και ας βγουν να πουν ότι λένε ψέματα τα Ηνωμένα Έθνη, γιατί δεν λένε αυτό το πράγμα εάν θεωρούν ότι έχουν δίκαιο σε αυτό που λένε, ο κ. Προδρόμου μας είπε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ λέει ψέματα για το τι έγινε στο Κραν Μοντάνα, αν αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης έναντι του κ. Γκουτέρες, να βγουν να το πουν με ειλικρίνεια στον κυπριακό λαό», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Σε ερώτηση αν χρειαζόταν η συγκατάθεση της δικής μας πλευράς για απόσυρση του χάρτη, ο κ. Κυπριανού υποστήριξε ότι δεν χρειαζόταν. «Και εδώ βρίσκεται και το αστείο, βεβαίως και δεν χρειάζεται, όταν εμείς αποσύραμε τις θέσεις μας χρειαζόμασταν την έγκριση της τ/κ πλευράς; Σίγουρα δεν χρειαζόταν. Δεν νομίζω ότι χρειαζόταν η δική μας συγκατάθεση, είναι δικές τους προτάσεις και έχουν κάθε δικαίωμα να τις κάνουν ότι θέλουν, από κει και πέρα για μας το σημαντικό είναι ότι η Κυβέρνηση γνώριζε, δεν μας είπε τίποτε απολύτως και αν δεν έβγαινε στη δημοσιότητα, δεν θα ξέραμε τίποτε απολύτως», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Συνέχισε λέγοντας ότι αντιθέτως ο κ. Αναστασιάδης προχθές στο ντιμπέϊτ παρουσίαζε ως κατόρθωμα, κατά την έκφρασή του, ότι κατατέθηκε χάρτης για το εδαφικό και «μάλιστα ότι υπήρξε σύγκλιση σε δύο από τα τρία κριτήρια, το παρουσίαζε ως επίτευγμά του την ώρα που ήξερε ότι δεν υπήρχαν πλέον οι χάρτες. Είναι κοροϊδία για τον κυπριακό λαό αυτά που λένε», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Στην αρχική του τοποθέτηση ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών ο κ. Κυπριανού έστειλε μήνυμα στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν το Σταύρο Μαλά και να είναι βέβαιοι, όπως είπε, ότι θα δικαιωθούν με την επιλογή τους.
Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, ο Νίκος Αναστασιάδης ως η μια επιλογή, είναι αυτός που είπε το 2013 ‘δεσμεύομαι’ στους ψηφοφόρους και μετά πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους με τη μεγαλύτερη ευκολία, που επιστράτευσε ψέματα για να μπορέσει να φύγει από το Μον Πελεράν, που υφάρπαξε την ψήφο του λαού λέγοντας παραμονές των περασμένων προεδρικών ότι έχει έτοιμα δύο διακρατικά δάνεια που θα του έδιναν τη δυνατότητα να φέρει καλύτερο μνημόνιο.

Αναφέρθηκε σε σειρά άλλων δεσμεύσεων και υποσχέσεων του κ. Αναστασιάδη ότι δεν θα κουρέψει καταθέσεις, δεν θα περικόψει συντάξεις, δεν θα περικόψει την φοιτητική μέριμνα, ότι θα ενισχύσει το κοινωνικό κράτος, ότι θα ανοίξει θέσεις εργασίας, ότι δεν θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, ότι θα πατάξει τη γραφειοκρατία και τίποτε από όλα αυτά δεν έκανε.

«Είναι αυτός που πρόδωσε την εμπιστοσύνη όσων των εξέλεξαν φροντίζοντας να βολέψει σε υψηλόβαθμες θέσεις όσους τον στήριζαν προεκλογικά, βαφτίζοντας τους άριστους των αρίστων. Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με τα έργα και τις ημέρες των Υπουργών του. Μόνο το παράδειγμα του κ. Ιωνά Νικολάου βοά. Είναι αυτός που εκτέθηκε αρκετές φορές με τις οικονομικές συναλλαγές του οικογενειακού του περίγυρου λίγο πριν το κούρεμα, με αγοραπωλησίες οικοπέδων από τον Αρχιεπίσκοπο, με την παρουσία του στο Δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Ερωτοκρίτου σε υπόθεση δωροδοκίας, δωροληψίας, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας», ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη «ευτελίστηκαν σε βαθμό που ο Γενικός Εισαγγελέας αναγκάστηκε να του φωνάξει ‘Ντροπή!’, αυτός που τον έχει συλλάβει ο λαός αρκετές φορές μέχρι σήμερα να μη λέει την αλήθεια και να χάνει τον έλεγχο. Να τον απογοητεύει κάθε μέρα και πιο πολύ αλλά να μην χάνει ούτε γραμμάριο από την έπαρση και την αλαζονεία της εξουσίας».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μίλησε για διακυβέρνηση του αύξησε το χάος της κοινωνικής ανισότητας, το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς αλλά επιμένουν να προσπαθούν να πείσουν ότι όλα πάνε καλά.

Για την επιλογή Μαλά ο κ. Κυπριανού είπε ότι είναι η ελπίδα των πολλών, ένας νέος άνθρωπος που δεν προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες, αλλά να τους πείσει, που δεν τάζει στους πάντες τα πάντα, αλλά έχει πρόγραμμα και ρεαλιστικές προτάσεις για την Κύπρο του αύριο, ένας υποψήφιος Πρόεδρος ειλικρινής, έντιμος και αξιόπιστος. «Είναι αυτός που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για λύση και επανένωση. Είναι αυτός που μπορεί να κάνει πράξη το όραμα για αλλαγή. Για προστασία όσων έχουν ανάγκη, για αξιοπρεπείς και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Με κοινωνικό κράτος που θα προστατεύει όσους έχουν ανάγκη. Για μια Κύπρο διαφορετική που θα προχωρεί μπροστά με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τομές, με διαφάνεια, αξιοκρατία και ανάπτυξη για όλους», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο Σταύρος Μαλάς θα γκρεμίσει τα κατεστημένα, θα κλείσει στο παρελθόν και μια για πάντα τη νοοτροπία των κυβερνώντων που προστάζει ότι ‘όποιος δεν είναι δικός μας είναι εχθρός μας’.

Κάλεσε τους πάντες και αυτούς που όλο το προηγούμενο διάστημα μιλούσαν για την ανάγκη απαλλαγής από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη, να ενώσουν τη δύναμη τους για πάει η Κύπρος μπροστά με τον Σταύρο Μαλά και να γίνουν όλοι μαζί η αλλαγή που επιθυμούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μάχη μέχρι την υστάτη για αλλαγές στο ψήφισμα

«Αντί να μεμψιμοιρούμε για την νέα εξέλιξη, θα μπορούσαμε να αδράξουμε την ευκαιρία και να υποβάλουμε ...»
YIANNOULIS  |  11:47

Ακιντζί: Στο Βερολίνο προέκυψε νέα ευκαιρία για λύση

«Λετε να ειναι τοσο βλακες οι ελληνοκυπριοι που θα παραδωσουν τα ενεργειακα κοιτασματα στους τουρκους ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  23:33

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X