ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άντρος: Να στηριχθεί ο τουρισμός

Χρειάζεται να εκπονηθούν σχέδια στήριξης, του τουρισμού από την πλευρά της κυβέρνησης, του τουριστικού τομέα, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΥΞΕ

ΚΥΠΕ

Ο τουρισμός αποτελεί ένα από τους πιο σημαντικούς πυλώνες εσόδων της κυπριακής οικονομίας και έχει δεχτεί τεράστια χτυπήματα λόγω των συνεπειών της πανδημίας του Covid-19, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) ο κ. Κυπριανού είπε ότι πρέπει ο τομέας του τουρισμού πρέπει να στηριχτεί πλουσιοπάροχα από την πλευρά της κυβέρνησης «γιατί θεωρούμε ότι τα λεφτά, τα οποία θα παραχωρηθούν θα εξοικονομηθούν από την αποζημίωση των εργαζομένων, οι οποίοι εφόσον θα εργάζονται δεν θα χρειάζεται να αποζημιώνονται».

«Χρειάζεται, λοιπόν, συντεταγμένα να εκπονηθούν και να συζητηθούν σχέδια στήριξης του τουριστικού τομέα. Χάθηκε το 2020. Κινδυνεύουμε να χάσουμε και το 2021 σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Για αυτό και χρειάζεται να εκπονηθούν σχέδια στήριξης, του τουρισμού από την πλευρά της κυβέρνησης, του τουριστικού τομέα», πρόσθεσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Αναφερόμενος στη συνάντηση είπε ότι «έχουμε ανταλλάξει κάποιες απόψεις και έχουμε πει κάποιες σκέψεις στον ΠΑΣΥΞΕ. Θα αναθέσουμε στο αρμόδιο Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής να επεξεργαστεί προτάσεις, τις οποίες θα δώσουμε και στον ΠΑΣΥΞΕ αλλά και στην κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να συμβάλουμε προς την σωστή κατεύθυνση. Την ίδια στιγμή, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε προτάσεις που θα φτάσουν κοντά μας είτε από την ίδια την κυβέρνηση είτε από τον ΠΑΣΥΞΕ».

Καταλήγοντας ο κ. Κυπριανού, εξέφρασε τη στήριξη του στην τουριστική βιομηχανία "γιατί είναι ένας από τους σημαντικούς πυλώνες της κυπριακής οικονομίας και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε στη διάθεση όλων".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση