ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 01:00
 

Από τον Ονήσιλο – Γεδεών στον Νικοκλή – Δαβίδ

Κοινή άσκηση της Εθνικής Φρουράς με τις Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις

Newsroom K

Το ετήσιο ραντεβού τους, στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας δίνουν Κύπρος και Ισραήλ. Το τελευταίο δεκαήμερο του τρέχοντος μηνός Εθνική Φρουρά και Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα συναντηθούν και πάλι στο πλαίσιο των στρατιωτικών ασκήσεων που έχουν εγκαινιαστεί και πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το ΥΠΑΜ στη Λευκωσία, από τις 20 μέχρι 29 Μαΐου 2019, θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις στο πλαίσιο υλοποίησης του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.

Η άσκηση που φέρει την ονομασία Νικοκλής-Δαβίδ θα διεξαχθεί εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτές συμμετέχουν επίγεια και εναέρια μέσα της Εθνικής Φρουράς και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Από αέρος κατά την διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης αναμένεται να πετάξουν πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα του Ισραήλ ενώ από πλευράς Εθνικής Φρουράς στον αέρα αναμένεται να βρεθούν ελικόπτερα ενώ θα δοκιμασθούν και τα αντιαεροπορικά συστήματα.

Στο έδαφος ασκούμενα τμήματα και από τις δυο χώρες αναμένεται να εμπλακούν σε επιχειρησιακά σενάρια που έχουν εκπονηθεί. Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου παρουσίας του στο ΥΠΑΜ θα κάνει ένα απολογισμό του έργου που έχει επιτελεσθεί το διάστημα αυτό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X