ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Βίκτωρας: Δεν θα εγκαταλείψουμε το τραπέζι των συνομιλιών

Σύντομα η σύγκληση του επόμενου Εθνικού Συμβουλίου

Newsroom K

Η δική μας πλευρά έχει όλη την καλή διάθεση, όλη την πολιτική βούληση και θα προσπαθήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει να προχωρήσει ο διάλογος και να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε σήμερα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό όπως έχουν μετά την επιστροφή του κ. Ακκιντζί στο τραπέζι των συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος αντάλλαξε απόψεις με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία για τη μετά του δημοψηφίσματος πολιτική της Τουρκίας και για τις προκλήσεις στις οποίες προβαίνει η Άγκυρα το τελευταίο διάστημα στην κυπριακή θάλασσα. Έγινε ένας γόνιμος διάλογος, μια ανταλλαγή απόψεων σε ένα πολύ καλό κλίμα».

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις των κομμάτων και ερωτηθείς αν οι συνομιλίες οδεύουν σε αδιέξοδο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «όπως υπάρχουν συγκλίσεις και υπήρξε πρόοδος στο παρελθόν, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται κάποιες δυσκολίες, τις οποίες έχει προκαλέσει με τις απαιτήσεις που έχει προβάλει η Τουρκία από τη Γενεύη και μετά.

Είναι δυσκολίες που θα πρέπει να υπερπηδηθούν. Η δική μας πλευρά έχει όλη την καλή διάθεση, όλη την πολιτική βούληση και θα προσπαθήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει να προχωρήσει ο διάλογος και να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό.

Δεν θα εγκαταλείψουμε το τραπέζι των συνομιλιών, δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες, αντιθέτως θα τις εντείνουμε ώστε να υπάρξει πρόοδος. Οι δυσκολίες όμως είναι εκεί και θα πρέπει να υπερπηδηθούν φτάνει να υπάρχει πολιτική βούληση και να υπάρχει εμμονής τον στόχο που δεν είναι άλλος από την επίλυση του Κυπριακού».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει νέα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου απάντησε «σαφώς, έχουν συμφωνήσει τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα συναντηθούν πολύ σύντομα για να συνεχίσουν τη συζήτηση».

Κληθείς να σχολιάσει προσπάθειες κάποιων να αποδοθούν ευθύνες και στον Πρόεδρος όπως και στον κ. Ακκιντζί, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «δεν ξέρω ποιος προσπαθεί να αποδώσει ευθύνες. Είναι ξεκάθαρο ότι η δική μας πλευρά όλο αυτό το διάστημα πορεύεται και πολιτεύεται στο τραπέζι των συνομιλιών με πραγματική πολιτική βούληση. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε στο πρόσφατο παρελθόν τολμηρές αποφάσεις ώστε να προχωρήσει ο διάλογος, να παραμείνει εν εξελίξει και να υπάρχει αποτέλεσμα.

Άρα αυτή την ώρα δεν είναι θέμα επίρριψης ευθυνών, αλλά αφού οι συνομιλίες ξανάρχισαν το θέμα είναι να υπάρξει αποτέλεσμα. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας».

Σε ερώτηση τι διαβήματα έχουν γίνει για τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα και θα γίνονται πάρα πολλά πράγματα αναλόγως των εξελίξεων. Για αυτό συστήνουμε υπομονή, ενότητα για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και θα βλέπετε τις αντιδράσεις της Κυπριακής Κυβέρνησης όσο περνά ο χρόνος και υπάρχει αύξηση της προκλητικότητας».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Υπ. Υγείας: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:43

Υπ. Υγείας: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:42

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X