ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:44
 

Βίκτωρας: Ο Πρόεδρος δε θα εμπλακεί σε εσωτερικές πολιτικές αντιπαραθέσεις

Με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Newsroom K

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει πρόθεση να εμπλακεί σε αντιπαράθεση με καμία των πολιτικών δυνάμεων σεβόμενος τη βασική αρχή ότι αυτή την ώρα θα πρέπει να επικρατήσει η ενότητα, ανέφερε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα μακράν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέθεσε λεπτομερώς τα όσα συνέβησαν στη Διάσκεψη για την Κύπρο, στο Κρανς Μοντανά.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ετοιμότητα και την πολιτική του βούληση να συνεχίσει τις προσπάθειες για επίλυση Κυπριακού, στο πλαίσιο και στις παραμέτρους που καθόρισε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος Σίσι ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ενημέρωση και επεσήμανε ότι στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο και της επικείμενης προεδρίας της χώρας του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ από τον Αύγουστο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.

Επίσης, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος αποδέχθηκε πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για πραγματοποίηση διμερούς συνάντησης την προηγούμενη μέρα της Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Φθινόπωρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολουθεί με πολλή ψυχραιμία τους αντικρουόμενους ισχυρισμούς αναφορικά με το αποτέλεσμα της Διάσκεψης για την Κύπρο, μεταξύ των αντιπολιτευομένων, δηλαδή του ΑΚΕΛ και του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να επαναλάβει για άλλη μια φορά πως δεν έχει πρόθεση να εμπλακεί σε αντιπαράθεση με καμία εκ των πολιτικών δυνάμεων, σεβόμενος τη βασική αρχή ότι αυτή την ώρα θα πρέπει να επικρατήσει η ενότητα.

Ενδεχόμενη απάντηση θα μπορούσε να ήταν οι αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης που από μόνες τους επιβεβαιώνουν την ορθότητα των αποφάσεων και των χειρισμών του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ενόψει των επικείμενων συνόδων του Εθνικού Συμβουλίου στις 17 και 18 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αποφύγει τον οποιοδήποτε σχολιασμό των όσων, για προεκλογικές σκοπιμότητες και μόνο, εκφράζουν οι δύο συγκρουόμενες τάσεις της αντιπολίτευσης.

Παρά ταύτα, την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να καταστήσει σαφές ότι, αν μετά τις δύο επικείμενες συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου συνεχίσουν να προβάλλονται διαστρεβλωμένες θέσεις είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά της αντιπολίτευσης, τότε δεν θα έχει άλλη από την επιλογή να αποκαθιστά την αλήθεια στα όσα αστήρικτα και αβάσιμα λέγονται με τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί για άλλη μια φορά το σύνολο της αντιπολίτευσης να αντιληφθεί πως κάτω από τις κρίσιμες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε δεν επιτρέπεται αντί της επικράτησης του εθνικού καλού να προέχουν οι προεκλογικές σκοπιμότητες είτε του όποιου υποψηφίου είτε όσων ψάχνουν υποψήφιους».

Ερωτηθείς είπε ότι αυτή την ώρα όσοι βρίσκονται στην περιοχή βρίσκονται για εκεί για συγκεκριμένους λόγους, προσθέτοντας ότι «από σήμερα τα ξημερώματα η πλατφόρμα βρίσκεται στην περιοχή χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα, συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές και όλα βαίνουν ομαλά. Δεν υπάρχει τίποτε το ανησυχητικό και όλα όσα έρχονται από έξω ως ειδήσεις δημιουργούν αχρείαστο θόρυβο».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X