ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν πέφτει στα μαλακά ο Θεμιστοκλέους

Θα κληθεί να καταθέσει τις απόψεις του ο βουλευτής

Του Γιάννη Ιωάννου

Του Γιάννη Ιωάννου

Αρκετή ώρα (σ.σ. 90 λεπτά) διήρκησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων στο επίκεντρο της οποίας τέθηκε η φραστική επίθεση του βουλευτή του ΕΛΑΜ, Αντρέα Θεμιστοκλέους προς την αντιπρόεδρο των Οικολόγων, Έφη Ξάνθου. Η κατεύθυνση των συμπερασμάτων της συνεδρίασης δείχνει πως θα υπάρξει συνέχεια στο θέμα και πως η απρεπής συμπεριφορά του κ. Θεμιστοκλέους, έμφυλη ως προς τον τρόπο και το ύφος με το οποίο απευθύνθηκε προς το στέλεχος των Οικολόγων, θα τύχει περαιτέρω επεξεργασίας με τον εν λόγω βουλευτή να ενημερώνεται γραπτώς για τα ευρήματα της Επιτροπής και να καλείται να καταθέσει τις απόψεις του εντός επτά ημερών από τη λήψη της συγκεκριμένης επιστολής –όπως χαρακτηριστικά τόνισε και η ΠτΒ, Αννίτα Δημητρίου, μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Το ιστορικό

Να υπενθυμιστεί πως στις 8 Σεπτεμβρίου του 2021 κατά την διάρκεια των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, ο κ. Θεμιστοκλέους επιτέθηκε φραστικά και με χειρονομίες, σε υψηλή ένταση, στην κα Ξάνθου κατόπιν διαφωνίας για το ζήτημα της εγγραφής θεμάτων στην εν λόγω επιτροπή. Γεγονός που προκάλεσε δυσφορία μεταξύ πολλών κομμάτων λόγω και του γεγονότος πως ο κ. Θεμιστοκλέους έχει και στο παρελθόν απασχολήσει την κοινή γνώμη με απρεπείς συμπεριφορές –με πιο χαρακτηριστική την επίδοση προστίμου και αποστέρησης της άδειας οδήγησής του λόγω υπερβολικής ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο.

Τι να αναμένουμε

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής, κα Δημητρίου, η Βουλή «θα συνεχίσει την εξέταση του θέματος βάσει διαδικασίας που απορρέει από τον κώδικα δεοντολογίας». Σε αυτό το σημείο να αναφερθεί πως η διαδικασία ήταν πρωτόγνωρη ως προς το περιστατικό δεδομένου ότι οι εν λόγω κανονισμοί είναι σχετικά νέοι και δεν έχει υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν ισχυρό προηγούμενο. Στο παρελθόν, σημειώθηκαν, τουλάχιστον δύο φορές, απρεπείς συμπεριφορές με σεξιστική κι έμφυλη προέκταση όπως το χαρακτηριστικό επεισόδειο, το 2016, μεταξύ του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Κυπριανού και της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου με τον κ. Κυπριανού να χαρακτηρίζει την κα Χαραλαμπίδου με πολύ απρεπή, σεξιστικό, χαρακτηρισμό (σ.σ. «τσουλί») και να κινείται προς την κατεύθυνσή της με σκοπό να βγάλει φωτογραφία με το κινητό του τηλέφωνο κάτω από το φόρεμά της. Καλά ενημερωμένες πηγές της «Κ» ανέφεραν πάντως πως στο θέμα θα δοθεί συνέχεια και δεν θα πέσει στα μαλακά ο κ. Θεμιστοκλέους. Η «Κ» επικοινώνησε πάντως με την κα. Ξάνθου η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την ΠτΒ, Αννίτα Δημητρίου και ανέφερε πως υπάρχει σοβαρή προσπάθεια για αλλαγή νοοτροπίας σε σχέση με τέτοιου είδους συμπεριφορές όπως αυτή του Θεμιστοκλέους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννη Ιωάννου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση