ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:13
 

Διερεύνηση καταγγελιών Ν. Κληρίδη ζητούν Οικολόγοι-Αλληλεγγύη

Σοβαρά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας λένε τα δυο κόμματα

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Την άμεση διερεύνηση των όσων κατήγγειλε ο δικηγόρος Νίκος Κληρίδης, για το σύστημα δικαιοσύνης στην Κύπρου ζήτησε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Την ίδια ώρα η Αλληλεγγύη βάζει στο κάδρο εκτός από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, και την κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως έχει «το κύριο μερτικό ευθύνης».

Οι Οικολόγοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα όσα είπε δημόσια ο Νίκος Κληρίδης για συγγενικά πρόσωπα δικαστών που εργάζονται σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία κάνοντας λόγο για σκιές πως η δικαιοσύνη που απονεμήθηκε ενδεχόμενα να ήταν νοθευμένη. Οι Οικολόγοι αναμένουν πως η διερεύνηση θα προχωρήσει τάχιστα προκειμένου να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο Δικαστικό σύστημα. Η Αλληλεγγύη από την πλευρά της, θεωρεί πως οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

Η Αλληλεγγύη επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση με αφορμή την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του γενικές και αόριστες. Η Αλληλεγγύη διατυπώνει σειρά ερωτημάτων όπως ποιος ελέγχει και πώς «κτίζονται οι υποθέσεις» που πηγαίνουν στα δικαστήρια; Ποιοι είναι αυτοί και με ποια κριτήρια αποφασίζουν να παρουσιάσουν μια υπόθεση στο δικαστήριο; Πως αντιμετωπίζεται ο «δημόσιος διασυρμός» προσώπων πριν και μετά που «αποφασίζεται» μια υπόθεση;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X