ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στήριξη στη διαδικασία λύσης και στα ψηφίσματα για τα Βαρώσια από βρετανική κυβέρνηση

Η επιστολή της Βρετανίδας Υφυπουργού Εξωτερικών

ΚΥΠΕ

Η προσήλωση του Ηνωμένου Βασιλείου στη στήριξη της διαδικασίας υπό τα Ηνωμένα Έθνη για λύση του Κυπριακού και η συνεχιζόμενη στήριξη των ψηφισμάτων για την Αμμόχωστο, διατυπώνονται σε κυβερνητική επιστολή.

Πρόκειται για απαντητική επιστολή εκ μέρους του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον από την Υφυπουργό Εξωτερικών Γουέντι Μόρτον προς τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αμμοχώστου Μεγάλης Βρετανίας Δρ Βασίλη Μαύρου.

Η αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Γειτονία Υφυπουργός αναφέρει ότι μια λύση στην Κύπρο θα είναι προς το βέλτιστο συμφέρον όλων των Κυπρίων και θα ενδυναμώσει την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Προσθέτει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει υπάρξει «ξεκάθαρο» στις εκκλήσεις του προς όλες τις πλευρές να αποφεύγουν ενέργειες ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να πλήξουν τις προοπτικές μιας λύσης.

Η κ. Μόρτον εκφράζει επιπλέον πλήρη στήριξη στα ψηφίσματα 550 και 789 για τα Βαρώσια. Σημειώνει δε ότι «μετά από την ανακοίνωση που έγινε κατά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Κύπρο στις 19-20 Ιουλίου, το ΗΒ εξέδωσε Εθνική Δήλωση εκφράζοντας την ανησυχία μας και στηρίξαμε σθεναρά την Προεδρική Δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ της 23ης Ιουλίου, η οποία καταδίκαζε την ανακοίνωση».

Η επιστολή της Βρετανίδας Υφυπουργού Εξωτερικών προς τον Δρ. Μαύρου κλείνει με την παρατήρηση ότι «το θέμα των Βαρωσίων υπογραμμίζει τη σημασία επίτευξης μίας συνολικής λύσης του Κυπριακού - ως εκ τούτου συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τα μέρη να συνδιαλέγονται εποικοδομητικά και να επιδεικνύουν τη δέσμευσή τους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση