ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τατάρ: Γίνονται προσπάθειες για αναγνώριση του ψευδοκράτους

Μια συμφωνία στην Κύπρο μπορεί να υπάρξει με την αποδοχή δύο «ίσων κυρίαρχων κρατών», που ζουν πλάι-πλάι και όχι στη βάση ενός ομοσπονδιακού συνεταιρισμού, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης

ΚΥΠΕ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του είπε ότι μια συμφωνία στην Κύπρο μπορεί να υπάρξει με την αποδοχή δύο «ίσων κυρίαρχων κρατών», που ζουν πλάι-πλάι και όχι στη βάση ενός ομοσπονδιακού συνεταιρισμού.

Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Σπούτνικ, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Τατάρ είπε ότι αυτή είναι η άποψη και της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι μια συμφωνία θα αποβεί προς όφελος όλων.

Υποστήριξε ακόμα ότι μια συμφωνία στην Κύπρο θα αναδιοργανώσει τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο και θα φέρει σταθερότητα.

Ισχυριζόμενος ότι η «βόρεια Κύπρος» θα μπορούσε να αναγνωριστεί ως ένα κυρίαρχο κράτος, ο Τατάρ είπε ότι «συμφωνία μπορεί να υπάρξει μόνο με ένα κράτος, το διεθνές καθεστώς του οποίου θα έχει εξισωθεί. Ακόμα δεν υπάρχει απάντηση για το πότε θα έρθει η αναγνώριση, όμως προσπαθούμε γι’ αυτό. Σήμερα πολύ λίγοι άνθρωποι έμειναν στον κόσμο που δεν άκουσαν για την υπόθεση των Τουρκοκυπρίων».

Πλέον, ισχυρίστηκε, «όλοι είδαν ότι αδικήθηκαν οι Τουρκοκύπριοι». Ο κόσμος, είπε, «που ακούει τη φωνή μας, θα μας δώσει το δίκαιό μας, σύντομα, όχι πολύ μακριά. Μετά από την κυριαρχία μας θα έρθουν αναγνωρίσεις. Μας λένε αν οι Τουρκοκύπριοι μπαλωθούν στο ελληνοκυπριακό κράτος, ελάτε να γίνετε Ευρωπαίοι. Αυτό ποτέ δεν ταιριάζει με την εθνική μας αξιοπρέπεια. Δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε αυτό. Ιδρύσαμε ένα κράτος και πρέπει να το κάνουμε να επιβιώσει. Αν θα υπάρξει μια συμφωνία στην Κύπρο, θα γίνει μόνο ανάμεσα σε ανεξάρτητα κράτη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση