ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:41
 

Δύο ακόμη «πρωτόκολλα» συνεργασίας Τουρκίας – ψευδοκράτους

Για εγκληματικότητα και ακτοφυλακή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δύο «πρωτόκολλα» συνεργασίας για την πρόληψη των εγκλημάτων και διακρίβωση επικίνδυνων προσώπων κατά την είσοδο/έξοδο από το ψευδοκράτος και για τη συνεργασία στη φύλαξη των ακτογραμμών υπέγραψαν η Τουρκία και το ψευδοκράτος.

Τα «πρωτόκολλα» υπογράφηκαν στο πλαίσιο της παράνομης επίσκεψης που πραγματοποιεί στα κατεχόμενα ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος είχε συνάντηση το πρωί με την «υπουργό εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς, αργότερα με τον «πρωθυπουργό», Τουφάν Ερχιουρμάν, επισκέφθηκε τον Σερντάρ Ντενκτάς για να τον συλλυπηθεί για τον θάνατο της μητέρας του και περιδιάβασε στα στενά της παλιάς εντός των τειχών Λευκωσίας μιλώντας με κόσμο και καταστηματάρχες, όπως έκανε τη Δευτέρα ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, o Tούρκος Υπουργός αναφέρθηκε στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία και τη συνεργασία των «δύο χωρών» καθώς στην περιοχή μας – όπως είπε – υπάρχει η οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, το ΡΚΚ, το Ισλαμικό Κράτος και το PYD.

Η συνεργασία είναι σημαντική μεταξύ «γειτονικών χωρών» ανέφερε η «υπουργός εσωτερικών» Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς λέγοντας ότι σημασία έχουν αυτά τα «πρωτόκολλα» και όσον αφορά τη ροή πληροφοριών και τον αγώνα ενάντια στο έγκλημα και την παράνομη μετανάστευση. Πρόκειται για τεχνική και διοικητική συνεργασία, πρόσθεσε.

Το «πρωτόκολλο» για την συνεργασία όσον αφορά τη φύλαξη των ακτογραμμών, όπως αναφέρεται, διευρύνει την υφιστάμενη συνεργασία σε θέματα επιχειρήσεων, παρακολούθησης, τεχνικής φύσεως, προσωπικού, εκπαίδευσης, ελέγχου και συστημάτων επικοινωνιών (MEBS). Πρόκειται για συμφωνία που προχωρεί ένα βήμα παραπέρα, σημειώνεται, τις συμφωνίες για την έρευνα και διάσωση στη θάλασσα το 1996 και τη συνεργασία της ακτοφυλακής του 2002.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διπλωματική εκστρατεία Λευκωσίας για αναχαίτιση ενεργειών της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

«Καλό θα ήταν οι ενέργειες να γίνονται πριν τα γεγονότα και όχι εκ των υστέρων...»
Ένας Πολίτης  |  15:20

ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ μοιράζονται τους νέους δήμους

«έτσι μπράβο .. να διοικείτε η χώρα κομματικά πολιτικαντζηδικα ... μπράβο.. μελέτες , ειδικοί , στοιχεια ...»
Πελασγός  |  11:24

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X