ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Ενημερώνει τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ ο Χριστοδουλίδη για τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ

Η συνεδρία του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ θα ξεκινήσει με συζήτηση για θέματα επικαιρότητας.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα θέσει ενώπιον των Ευρωπαίων ομολόγων του το θέμα των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα αξιοποιήσει τη δυνατότητα που υπάρχει προκειμένου να ενημερώσει τους Ευρωπαίους Υπουργούς Εξωτερικών για τις τουρκικές προκλήσεις κατά τη συνεδρία του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Η συνεδρία του Συμβουλίου θα ξεκινήσει με συζήτηση για θέματα επικαιρότητας, κατά την οποία οι Υπουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν επείγοντα διεθνή ζητήματα.

Σημειώνεται πως το Συμβούλιο θα συνέλθει την Τρίτη με τη συμμετοχή και των Υπουργών Άμυνας των κρατών μελών, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ατζέντα της συνεδρίας, θα κάνουν απολογισμό της προόδου που έχει σημειωθεί όσον αφορά τη μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία (PESCO) και θα συζητήσουν ιδίως για την υλοποίηση των 34 έργων της PESCO. Το Συμβούλιο αναμένεται να εκδώσει τη σύστασή του για την πρώτη ετήσια έκθεση σχετικά με την εφαρμογή της PESCO.

Επίσης, κατά τη διάρκεια γεύματος, οι Υπουργοί Άμυνας θα ανταλλάξουν απόψεις με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του ΝΑΤΟ Rose Gotemoeller σχετικά με τη συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X