ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επίσημη ανακοίνωση συνεργασιας ΔΗΚΟ-Αλληλεγγύης στις Ευρωεκλογές

Νικόλας Παπαδόπουλος και Ελένη Θεοχάρους είπαν ότι τα δύο κόμματα εξακολουθούν να διατηρούν την αυτονομία τους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δημοκρατικό Κόμμα και Κίνημα Αλληλεγγύη ανακοίνωσαν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου και επίσημα τη συνεργασία τους, στις επικείμενες Ευρωεκλογές, με κοινό ψηφοδέλτιο.

Νικόλας Παπαδόπουλος και Ελένη Θεοχάρους μετά από συνάντησή τους είπαν ότι τα δύο κόμματα εξακολουθούν να διατηρούν την αυτονομία τους ενώ αυτό που τους ώθησε στην απόφαση να συνεργαστούν είναι κυρίως η ταύτιση απόψεων πρώτα και κύρια σε σχέση με το Κυπριακό. Ανοικτό άφησαν και το ενδεχόμενο για εκ νέου συνεργασία τους μελλοντικά.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο οποίος φιλοξένησε και τη συνάντηση, δήλωσε ότι "είναι με ιδιαίτερο ενθουσιασμό που καλωσορίζω και επίσημα τη συνεργασία του ΔΗΚΟ με την Αλληλεγγύη στις επερχόμενες Ευρωεκλογές".

Αναφερόμενος στην κ. Θεοχάρους είπε ότι, «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το ΔΗΚΟ ότι θα έχει στην πρώτη γραμμή σε αυτή την μεγάλη εκλογική προσπάθεια μια πολιτική προσωπικότητα που μέσα από την πολυετή δράση της έχει αποδείξει πόσο πολύτιμη είναι η προσφορά της στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των δικαίων του λαού μας σε όλους τους τομείς».

«Για αυτό ακριβώς τον λόγο θέλω να την ευχαριστήσω για την απόφαση να συνεργαστούμε στις επερχόμενες Ευρωεκλογές διατηρώντας πλήρως την αυτονομία των κομμάτων μας», συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Δήλωσε βέβαιος «ότι μπορούμε να έχουμε μια παραγωγική και αποτελεσματική συνεργασία καθώς θεωρώ ότι μοιραζόμαστε κυρίως κοινές αρχές, κοινά ιδανικά, κοινές αξίες αλλά και οράματα ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Κύπρου».

Από την πλευρά της η κ. Θεοχάρους, ευχαρίστησε, «τον Πρόεδρο και το σύνολο του ΔΗΚΟ αλλά και την Αλληλεγγύη, για αυτή την σημαντική απόφαση που δρομολογεί μια συνεργασία που είμαι σίγουρη ότι θα έχει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα».

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου και για την ζεστή υποδοχή που τύχαμε στο ΔΗΚΟ, τα αισθήματα είναι και από τη δική μας πλευρά τα ίδια και με πολύ ενθουσιασμό θα εργαστούμε για να επιτύχει αυτή η προσπάθεια η οποία έχει προοπτικές και για μελλοντικές συνεργασίες» είπε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

Πρόσθεσε πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι μας ενώνουν κοινές αξίες, κοινά οράματα, κοινοί στοχασμοί και κυρίως η μεγάλη αγωνία για τη διάσωση του τόπου μας».

Όπως είπε η κ. Θεοχάρους, που είναι νυν Ευρωβουλευτής, «στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ξέρουμε πώς να αγωνιζόμαστε και έχουμε δώσει πάρα πολλές νικηφόρες μάχες και είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα συνεχιστεί προς όφελος της πατρίδας μας και προς την κατεύθυνση απελευθέρωσης των κατεχόμενων εδαφών μας».

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε «από καρδιάς τον Νικόλα για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει και τα μέλη της Αλληλεγγύης για την αγάπη και τη στήριξή τους».

Σε ερώτηση εάν στο ψηφοδέλτιο θα συμπεριληφθούν κι άλλα στελέχη του Κινήματος Αλληλεγγύη, απάντησε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ λέγοντας ότι «αναφορικά τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου θα το ανακοινώσουμε όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή και όταν θα έχουμε πάρει τις σχετικές αποφάσεις».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση