ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:42
 

Ερχιουρμάν: Ενδέχεται να ξανάρθει η Λουτ στην Κύπρο

Πραγματοποίησε εβδομαδιαία συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιτζί

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε ενδεχόμενο να έρθει ακόμη μία φορά στην Κύπρο η Τζέιν Χολ Λουτ πριν το τέλος του χρόνου, αναφέρθηκε ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν μετά από την εβδομαδιαία συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιτζί, ο οποίος τον ενημέρωσε για την συνάντηση με την ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ.

«Θα γίνει αυτό, δεν θα γίνει (ακόμη μία επίσκεψη Λουτ) θα το δούμε, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι μπορεί να επανέλθει. Είναι φανερό ότι τα ΗΕ κάνουν μια σοβαρή προσπάθεια». Ενδεικτικό αυτής, είπε ο κ. Ερχιουρμάν, είναι το γεγονός ότι η κ. Λουτ συναντήθηκε 2,5 ώρες με τον Μουσταφά Ακιντζί και 2 ώρες με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Όπως ενημερώθηκε από τον Τ/κ ηγέτη, συνέχισε, «είναι φανερό ότι συζητείται η ουσία. Το βλέπουμε αυτό άλλωστε».

Έγινε, πρόσθεσε, αξιολόγηση της έκθεσης Γκουτέρες από το ΣΑ του ΟΗΕ, έγινε μια δήλωση για το θέμα (από τα ΗΕ) και «πάνω κάτω αυτή τη στιγμή το πλαίσιο είναι γνωστό. Και αναμένεται από τις δύο πλευρές, εντός αυτού του πλαισίου, να είναι εποικοδομητικές. Αναμένεται να μην υπάρξουν αχρείαστες καθυστερήσεις και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να υπάρξει ένα αποτέλεσμα. Εμείς ως τ/κ πλευρά, από την αρχή είχαμε αυτό το αίτημα, ειδικά όσον αφορά την μεθοδολογία».

Κατά τον κ. Ερχιουρμάν είναι πρόωρο να λεχθεί οτιδήποτε για την διαδικασία, αναμένεται η δεύτερη επίσκεψη Λουτ, σημείωσε.

Σημείωσε επίσης το άνοιγμα των οδοφραγμάτων Δερύνειας - Απλικίου σε λίγες μέρες ενώ για το θέμα της κινητής τηλεφωνίας είπε ότι οι διεργασίες συνεχίζονται και αναμένονται θετικές εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X