ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έρχιουρμαν: Επιχειρούν να χρεώσουν το αδιέξοδο διαπραγματεύσεων στην Τουρκία

Δήλωσε ο «πρωθυπουργός» αναφερόμενος στο γεγονός ότι η ε/κ πλευρά επικεντρώνεται στις εγγυήσεις και στην ασφάλεια

Συνάντηση με εκπροσώπους των κομμάτων που συμμετέχουν στην «κυβέρνηση» πραγματοποίησε ο τουρκοκύπριος ηγέτης ενόψει της επικείμενης άφιξης της Τζέιν Χολ Λουτ. 

Μετά το τέλος της συνάντησης ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Έρχιουρμαν, πραγματοποίησε δηλώσεις στον τ/κ τύπο αναφέροντας πως μετά τη συνάντηση της κ. Λουτ με τους δύο ηγέτες, η ίδια θα πραγματοποιήσει έκθεση η οποία θα κατατεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Έρχιουρμαν, αυτή η έκθεση θα πρέπει να δείχνει ότι η ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη επιχειρεί να κερδίσει χρόνο στο Κυπριακό. Αυτή η τακτική δεν ωφελεί τους τ/κ και τους ε/κ.

Εγγυήσεις και πολιτική ασφάλεια

Συνεχίζοντας ο κ. Έρχιουρμαν άσκησε κριτική στην ε/κ πλευρά με το σκεπτικό ότι δεν αλλάζει την νοοτροπία της στο Κυπριακό, και αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, το δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το επίμαχο γλωσσάρι.

Αναφερόμενος στις ενστάσεις που ακούγονται στην ε/κ πλευρά για το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας, δήλωσε πως η ε/κ πλευρά τάσσεται υπέρ της διατήρησης του status quo στο Κυπριακό.

Στην συνέχεια, ο ίδιος τόνισε πως «σε περίπτωση που δεν παρουσιαστεί με αντικειμενικό τρόπο ολόκληρη η φωτογραφία δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν πολλά πράγματα. Για αυτόν τον λόγο, ελπίζω ότι η φωτογραφία θα τεθεί επί τάπητος με αντικειμενικό τρόπο. Συνεχώς στις εκθέσεις παρατηρούμε την προσπάθεια της τήρησης ισορροπίας. Πρέπει να προσεγγισθεί η διαδικασία (λύσης) με ρεαλιστικό τρόπο, δίχως τον προβληματισμό περί ισορροπιών.

Ο κ. Έρχιουρμαν αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η ε/κ πλευρά επικεντρώνεται αποκλειστικά στις εγγυήσεις και στην ασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο η ε/κ πλευρά επιχειρεί να χρεώσει το αδιέξοδο στην Τουρκία και στην τ/κ πλευρά, μια στρατηγική που χρονολογείται από την περίοδο της διάσκεψης της Ελβετίας.

Τέλος, όπως δήλωσε, στην σημασία της πολιτικής ισότητας, της κατανομής εξουσίας και πλούτου. Επίσης, αναφέρεται στην σημασία «της αλλαγής του παραδείγματος» στο Κυπριακό. «Θα συμβάλλει σε αυτό ή όχι ο ΓΓ ΟΗΕ; Αυτό είναι το ζήτημα», αναρωτιέται ο κ. Έρχιουρμαν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X