ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εξήγγειλε τους άξονες του πολιτικου του μανιφέστου ο ΔΗΣΥ

Παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη την έναρξη του προσυνεδριακου διαλογου ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (21/10) δημοσιογραφική διάσκεψη για το συνέδριο του ΔΗΣΥ και τον προσυνεδριακό διάλογο που θα γίνει προκειμένου να διαμορφωθεί το πολιτικό και ιδεολογικό μανιφέστο του κόμματος για τη νέα εποχή.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στην ομιλία του κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη, είπε πως ο ΔΗΣΥ επιδιώκει τρία πράγματα μέσα από το παγκύπριο πολιτικό και ιδεολογικό συνέδριο που θα είναι το επιστέγασμα ενός ανοικτού προσυνεδριακού διαλόγου που θα φτάσει παντού, όπως σημείωσε .

"Πρώτον να συνομιλήσουμε με την κοινωνία, ισότιμα και ειλικρινά. Είμαστε αποφασισμένοι να κατεβούμε στη βάση, στο ζωτικό κύτταρο της ύπαρξής μας. Να ακούσουμε τη φωνή και του πιο απομακρυσμένου Συναγερμικού, να ξαναφέρουμε κοντά παλιούς και νέους, ευχαριστημένους και δυσαρεστημένους. Παράλληλα είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε τους κομματικούς τοίχους απευθυνόμενοι στους ενεργούς πολίτες", ανέφερε.

Έκανε λόγο για συνειδητή απόφαση "να σπάσουμε τους τοίχους της Πινδάρου, να ανοίξουμε το κόμμα μας προς την κοινωνία".

"Θέλουμε να συνομιλήσουμε με ανθρώπους που δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν κομματικά καπέλα. Και παρόλα αυτά ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στο διάλογο για την επόμενη μέρα της Κύπρου. Ιδιαίτερα τους νέους μας", είπε.

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως το το δεύτερον είναι "να ανανεώσουμε τη Συμφωνία. Το αξιακό συμβόλαιο της παράταξης με την κοινωνία. Να επαναβεβαιώσουμε τους ισχυρούς δεσμούς μας, οριοθετώντας το σύγχρονο ιδεολογικό πλαίσιο της πολιτικής μας δράσης".

Να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τις ιδέες που μας καθοδηγούν και μας εξασφαλίζουν αυτογνωσία, σταθερότητα και ευημερία".

Υπογράμμισε πως "δεν θα πειράξουμε ούτε λέξη από την ιδρυτική μας διακήρυξη. Αυτό που θα κάνουμε είναι να την αναπτύξουμε μέσα από ένα σύγχρονο πολιτικό και ιδεολογικό μανιφέστο, που από το Συνέδριο και μετά θα τη συνοδεύει".

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επεσήμανε πως το τρίτον είναι "να συνεχίσουμε για την Κύπρο του αύριο. Τη μεγάλη ευθύνη που έχει αυτή η μεγάλη παράταξη να παράγει πολιτικές και πρακτικές προτάσεις και να δίδει λύσεις στα προβλήματα".

"Θα ακούσουμε, θα προτείνουμε, θα συνθέσουμε θέσεις και απόψεις. Για να ενισχύσουμε και να πάμε στο επόμενο βήμα τη μεγαλύτερη και πρωτοφανή για την Κύπρο μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ήδη γίνεται από την Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη", είπε.

"Η οποία συνοδεύεται πλέον από κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο και χειροπιαστό, το Σχέδιο για την Κύπρο του Αύριο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ένα πλαίσιο που αποτελεί την καλύτερη αφετηρία των μελλοντικών πολιτικών μας", πρόσθεσε.

Δυο στόχοι του συνεδρίου και εννέα βασικοί θεματικοί πυλώνες του ανοικτού προσυνεδριακού διαλόγου

Εξάλλου μιλώντας κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του πολιτικού – ιδεολογικού συνεδρίου του ΔΗΣΥ και του προσυνεδριακού διαλόγου, Μιχάλης Σοφοκλέους, αναφερόμενος στους στόχους του συνεδρίου είπε πως αυτοί είναι η δημιουργία μιας ανανεωμένης πολιτικής πλατφόρμας που θα καθιερώνει την Κύπρο του αύριο και ένα πολιτικο - ιδεολογικό μανιφέστο που θα ανανεώνει τη συμφωνία της παράταξης με την κυπριακή κοινωνία.

Εξάλλου επεσήμανε πως οι εννέα βασικοί θεματικοί πυλώνες του ανοικτού προσυνεδριακού διαλόγου θα είναι:

  • Ισχυρή οικονομία και ανάπτυξη
  • Πράσινη Μετάβαση
  • Ψηφιακή Μετάβαση και Καινοτομία
  • Σύγχρονη Παιδεία, Σύγχρονη Αγορά Εργασίας
  • Υγεία και Κοινωνικό Κράτος
  • Κράτος δικαίου, δημοκρατία, διαφάνεια, ίσες ευκαιρίες
  • Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής
  • Η Κύπρος στον Κόσμο, την Ευρώπη, τη Μεσόγειο
  • Πολιτική και Ιδεολογία

Ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε πως κατά τους επόμενους μήνες, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα πραγματοποιεί κατά τόπους συνελεύσεις, town hall meetings όπως επικράτησε να ονομάζονται, με το πρώτο να πραγματοποιείται την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στη Λευκωσία.

Όπως είπε, ήδη, από σήμερα, λειτουργεί η ιστοσελίδα της Επόμενης Μέρας, στη διεύθυνση epomenimera.disy.cy. "Εκεί παρουσιάζονται όλες μας οι δραστηριότητες και θα μπορεί ο κάθε πολίτης να υποβάλει ηλεκτρονικά τις δικές του ιδέες και προτάσεις. Ταυτόχρονα, η διαδικασία θα υποστηρίζεται ερευνητικά με συλλογή δεδομένων, με αποτελέσματα και συμπεράσματα που αναλόγως θα δημοσιοποιούνται", ανέφερε.

Σημείωσε πως αποκορύφωμα όλης αυτής της προσπάθειας θα είναι το πολιτικό και ιδεολογικό συνέδριο του ΔΗΣΥ για την Επόμενη Μέρα. Ένα μεγάλο συνέδριο στο τέλος της άνοιξης του 2022. Ένα ουσιαστικό συνέδριο που φιλοδοξούμε να είναι αντίστοιχο και εφάμιλλο εκείνων των μεγάλων ευρωπαϊκών κομμάτων", ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση