ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:35
 

Ευσταθίου: Ο προϋπολογισμός απέχει από την ανάπτυξη

Τα ίδια πράγματα τα οποία δεν έγιναν πέρσι ή πρόπερσι εξακολουθούν να μη γίνονται

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο προϋπολογισμός απέχει πάρα πολύ από την ανάπτυξη από την οποία επιβάλλεται να είχε γίνει σε ένα κράτος του οποίου ο πολίτης έχει υποστεί κατά τρόπο διαχρονικό πλήγματα αρχής γενομένης από την εισβολή, κατοχή και προσφυγιά του 1974 στην μεγάλη κλοπή του χρηματιστηρίου κάποια χρόνια αργότερα, στην λεηλασία των δημοσίων οικονομικών και την κρίση του 2011 μέχρι σήμερα, ανέφερε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2018 στην Ολομέλειας της Βουλής.

Έκανε λόγο για έλλειψη φαντασίας και οράματος και είπε ότι τα ίδια πράγματα τα οποία δεν έγιναν πέρσι ή πρόπερσι εξακολουθούν να μη γίνονται, όπως ομοίως εξακολουθούν να γίνονται τα ίδια λάθη στο Κυπριακό.

Όπως ανέφερε υπάρχουν χιλιάδες νοικοκυριά και μικροεπιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν σε χρέη και οφειλές. Παράλληλα, είπε, υπάρχει μια τράπεζα, η οποία σήμερα κατέχει πέριξ του 60% της αγοράς και προς την οποία τα νοικοκυριά και οι μικροεπιχειρήσεις είναι καταχρεωμένα.

Αν η κυβέρνηση εμφορείτο από μια διαφορετική νοοτροπία, πρόσθεσε, θα επεδίωκε τουλάχιστον την επιβολή προστατευτικών όρων για να αποφευχθεί η εκποίηση περιουσιών εις βάρος εκείνων των νοικοκυριών και εκείνων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για λόγους που δεν φταίνε οι ίδιοι.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, είπε ο κ. Ευσταθίου, έχει μετατρέψει την Κυπριακή Δημοκρατία σε κράτος υπηρέτη του κατεστημένου του κυβερνώντος κόμματος και του κατεστημένου μέσα από το οποίο διαχρονικά αυτό αναδύεται.

Πρόσθεσε ότι τουλάχιστον για τους Εδεκίτες και τους Σοσιαλιστές της Κύπρου, αυτή η πενταετία είναι μια πενταετία εκδικητικής συμπεριφοράς, μια πενταετία αποκλεισμού, καταπίεσης, προφανώς εξαιτίας της στάσης του κόμματος απέναντι στην πολιτική Αναστασιάδη στα πολιτικά και εθνικά ζητήματα και βεβαίως λόγω της αντίληψης που υπάρχει ότι όταν όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας.

Στο Κυπριακό ανέφερε ότι αν έχει αναδειχθεί κάτι τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο είναι ότι η πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό είναι η πλήρης αποτυχία, η παταγώδης πανωλεθρία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Λακκοτρύπης: Προχωρά κανονικά η ανάπτυξη του Αφροδίτη

«Παίξε σωστό παιγνίδι υπουργέ .....»
ΑΚΑ  |  09:45

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X