ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δήμαρχος Πάφου στην «Κ»: Από τη Δεξιά μέχρι Αριστερά οι διεφθαρμένοι

Μέγας υπηρέτης της διαφθοράς, όποιος γνωρίζει τη διαφθορά και την ανέχεται, λέει στην «Κ» ο Φαίδωνας Φαίδωνος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η διαφθορά δεν έχει πολιτικό χρώμα, ανήκουν οι διεφθαρμένοι με βούλα Δικαστηρίου από δεξιά μέχρι αριστερά, λέει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. Ο ίδιος χαρακτηρίζει το κυπριακό πρόγραμμα επενδύσεων εκκολαπτήριο διαφθοράς, καθώς, όπως λέει, «προσφέρουν εύκολο και γρήγορο κέρδος σε κάθε επίδοξο σπεκουλαδόρο». Ο δήμαρχος Πάφου χαρακτηρίζει «πονηρούληδες» όσους διαδίδουν ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής, χωρίς ωστόσο να το απορρίπτει είτε αυτό είτε την επαναδιεκδίκησητης δημαρχίας Πάφου. Απαντά στους χαρακτηρισμούς περί γραφικότητας και ότι δεν στοιχειοθετεί κάποιες καταγγελίες του, σημειώνοντας πως κάποιοι κίνησαν εναντίον του αγωγές λιβέλου για να τον απαξιώσουν και να του προκαλέσουν οικονομικό πρόβλημα. Κάποιες από τις οποίες, όπως είπε, αποσύρθηκαν στη συνέχεια. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Φαίδωνος χαρακτηρίζει εξαίρετες τις σχέσεις του με την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως αρκετά από τα έργα που έκανε δεν θα μπορούσαν να εκτελεστούν χωρίς την στήριξη του Προέδρου και της κυβέρνησης.

– Είστε ένα πολιτικό πρόσωπο που το όνομά σας έχει συνδεθεί με την πάταξη της διαφθοράς. Η κυβέρνηση έχει στοχοποιηθεί για διάφορα σκάνδαλα και ιδιαίτερα για το θέμα των πολιτογραφήσεων. Δεδομένου ότι μάθατε να τα λέτε έξω από τα δόντια, τι έχετε να πείτε γι’ αυτό το θέμα;

– Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές: Η διαφθορά δεν έχει πολιτικό χρώμα. Οι διεφθαρμένοι, αποδεδειγμένα και με βούλα Δικαστηρίου, ανήκουν από δεξιά μέχρι αριστερά. Οι απατεώνες ανήκουν σε ένα και μοναδικό κόμμα, στο κόμμα που οι αξίες του ξεκινούν και τελειώνουν στην αγάπη για το χρήμα. Όποιος επιχειρεί να βάλει χρώμα στη διαφθορά είναι μεγαλύτερο λαμόγιο από τους απατεώνες. Ουσιαστικά, είναι με αυτόν τον τρόπο που διαιωνίζεται η διαφθορά. Η κάθε κυβέρνηση και ο κάθε πολιτικός, τόσο ως μονάδα όσο και ως σύνολο, κρίνονται από τη συμβολή τους στην πάταξη του φαινομένου. Επίσης, αν κάποιος δεν συμμετέχει στη διαφθορά αλλά την γνωρίζει και την ανέχεται, τον θεωρώ ως μέγα υπηρέτη της. Και δυστυχώς, έχουμε πολλούς από αυτούς στην Κύπρο. Αν με ρωτάτε κατά πόσο το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων πρέπει να επανέλθει με κάποιους πιο αυστηρούς κανόνες, ξεκάθαρα απαντώ: Σίγουρα όχι. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι τέτοιου είδους προγράμματα, τα οποία από τη φύση τους εξελίσσονται σε «εκκολαπτήρια» διαφθοράς, με την έννοια ότι προσφέρουν εύκολο και γρήγορο κέρδος σε κάθε επίδοξο σπεκουλαδόρο, μπορούν να συμβάλουν σε μια πραγματικά βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου.

Διαβάστε τη συνέντευξη στην Μαρίνα Οικονομίδου στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X