ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φεβρουάριο η πρώτη Τριμερής Προέδρων Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου

Τον προγραμματισμό της συζήτησαν στο Κάιρο ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Δρ Άλι Άμπντ Άαλ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μέσα Φεβρουαρίου, στη Λευκωσία, πραγματοποιείται η πρώτη Τριμερής Συνάντηση των Προέδρων Κοινοβουλίων Κύπρου – Ελλάδας Αιγύπτου, τον προγραμματισμό της οποίας συζήτησαν στο Κάιρο ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Δρ Άλι Άμπντ Άαλ.

Οι Συλλούρης και ‘Ααλ έδωσαν ιδιαίτερο βάρος κατά τη συνάντησή τους, στον προγραμματισμό και στα θετικά αποτελέσματα που θα φέρει για τους λαούς Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας, η επικείμενη Τριμερής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μετέβη στην Αίγυπτο με αφορμή τα τεράστιας σημασίας για την Αίγυπτο, διπλά εγκαίνια του μεγαλύτερου κοπτικού ναού και του μεγαλύτερου μουσουλμανικού τεμένους, που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη νέα διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου, 45 χιλιόμετρα ανατολικά του Καΐρου.

Ο Πρόεδρος του αιγυπτιακού Κοινοβουλίου επεφύλαξε στον κ. Συλλούρη θερμή υποδοχή. Ο Πρόεδρος της Βουλής Συλλούρης ευχαρίστησε θερμά τον Αιγύπτιο ομόλογό του για την τιμητική – όπως τη χαρακτήρισε – πρόσκληση για το μεγάλο αυτό γεγονός για τη Χώρα του Νείλου.

Παράλληλα, δόθηκε στους επικεφαλής των δύο Κοινοβουλίων η δυνατότητα να κάνουν μία ανασκόπηση των διμερών κοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου και Αιγύπτου.

Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής συνόδευε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο Χάρης Μορίτσης καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής των Αντιπροσώπων. Από αιγυπτιακής πλευράς παρόντες ήταν υψηλά στελεχών του Κοινοβουλίου, όπως ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X