ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:08
 

Ευρωπαϊκές μετοχές τραπεζών συστήνει η Goldman Sachs

Η απόδοση ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων θα ανέλθει το 2017 στο επίπεδο των αμερικανικών

Newsroom Κ, Αθήνα

Η απόδοση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων θα ανέλθει το 2017 στο επίπεδο των αμερικανικών, μόλις διαλυθεί η πολιτική αβεβαιότητα που προκαλούν οι εκλογικές αναμετρήσεις, προέβλεψε η Goldman Sachs.

 Οι μετοχές του Stoxx Europe 600 θα έχουν απόδοση 8% (συμπεριλαμβανομένης της καταβολής μερισμάτων) έως τα τέλη του 2017, σύμφωνα με τον κ. Κρίστιαν Μούλερ-Γκλίσμαν, διευθυντή στρατηγικής χαρτοφυλακίου της Goldman Sachs στο Λονδίνο. Ο S&P 500 θα έχει απόδοση 4%, προβλέπει η Goldman Sachs, διότι θα εξανεμιστεί η αισιοδοξία σχετικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, επηρεάζοντας αρνητικά τις αμερικανικές μετοχές.

«Οι αμερικανικές μετοχές θα ανέβουν, αλλά λιγότερο απ’ όσο οι ευρωπαϊκές οι οποίες θα καλύψουν το χαμένο έδαφος», είπε ο κ. Μούλερ-Γκλίσμαν σε συνέντευξη που έδωσε. «Αυτό που εμπνέει αισιοδοξία τώρα στις ΗΠΑ είναι η μείωση της φορολογίας και η αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών. Ωστόσο και τα δύο μπορεί να μετριαστούν στη διάρκεια του έτους. Στην Ευρώπη υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να πάνε καλά (οι μετοχές)».

Τα χρηματιστήρια, παγκοσμίως, έχουν ανέβει από την ημέρα της εκλογικής νίκης του κ. Τραμπ, με τους S&P 500 και Dow Jones να σημειώνουν νέα ρεκόρ, επειδή οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η πολιτική Τραμπ θα ενισχύσει την οικονομία. Ενώ η αισιοδοξία στις ΗΠΑ ίσως να είναι υπερβολική, στην Ευρώπη θα είναι οι εξαγωγείς αυτοί που θα βγουν κερδισμένοι αν συνεχιστεί η ενίσχυση του δολαρίου και η υποχώρηση του ευρώ, λέει ο κ. Μούλερ-Γκλίσμαν.

Για τους επόμενους 12 μήνες, η Goldman Sachs συστήνει στους πελάτες της να αγοράσουν ευρωπαϊκές και να πουλήσουν αμερικανικές μετοχές. Για τους επόμενους τρεις μήνες η GS συστήνει ουδέτερη στάση για μετοχές του Stoxx 600 και αγορά για μετοχές του S&P 500. Συστήνει την αγορά ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών, εκτιμώντας ότι θα ευνοηθούν από την άνοδο της απόδοσης των ομολόγων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα
X