ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:43
 

Τζεντιλόνι: Δε θα υπάρξει ποτέ Ευρώπη δεύτερης κατηγορίας

«Το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα το οποίο η Ευρώπη δυσκολεύεται να βρει κοινή θέση»

Newsroom K

«Δεν θα υπάρξει ποτέ Ευρώπη πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, μια της Ανατολής και μια της Δύσης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, κατά την σημερινή παρέμβασή του στην ολομέλεια του Στρασβούργου.

«Πρέπει να ξαναρχίσουμε σήμερα την πορεία μας, διότι μια Ευρώπη ακίνητη, πρόκειται να κάνει βήματα πίσω», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο, όμως, «δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για τεράστια θεσμικά άλματα».

«Αν οι χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην διαχείριση των μεταναστευτικών ρευμάτων αφεθούν μόνες, θα χαθεί η εμπιστοσύνη στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης και αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, υπογράμμισε ότι είναι ένα από τα θέματα στα οποία η Ευρώπη δυσκολεύεται να βρει μια κοινή θέση.

«Πρέπει να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός 1989 προς την αντίθετη κατεύθυνση, στο οποίο η Ευρώπη να ξεχωρίσει λόγω της οικοδόμησης νέων τειχών» είπε, τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο, οι ευρωπαίοι πολιτικοί «πρέπει να υπενθυμίσουν στους πολίτες τους, τα αποτελέσματα που επετεύχθησαν κατά τα εξήντα αυτά χρόνια: την ειρήνη, την ελευθερία, όπως και τα επίπεδα κοινωνικής πρόνοιας».

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X