ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:09
 

Ενώπιον ευρωκοινοβουλίου η διαδικασία του Brexit

Τουσκ, Γιούνκερ και Μπαρνιέ θα συμμετάσχουν στην συζήτηση

Newsroom K

Τα αποτελέσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τις διαπραγματεύσεις με το Brexit τίθενται ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου.

Στη συζήτηση συμμετέχει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

Οι προτεραιότητες του Ευρωκοινοβουλίου

Οι κατευθυντήριες γραμμές του Συμβουλίου συμφωνούν σε γενικές γραμμές με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που υιοθέτησε στις 5 Απριλίου τις βασικές του αρχές και προϋποθέσεις για τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Στο ψήφισμά τους οι ευρωβουλευτές έδωσαν προτεραιότητα στην εξασφάλιση ίσης και δίκαιης μεταχείρισης των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Βρετανών που ζουν στην ΕΕ. Άλλα βασικά σημεία αφορούν την ακεραιότητα της εσωτερικής αγοράς, την ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία και τις δημοσιονομικές πτυχές της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί στο τέλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ θα χρειαστεί να λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X