ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:24
 

Η Ευρώπη ανίκανη  να προστατέψει τα παιδιά της

του Στέλιου Στυλιανού*

Ο μήνας που μας φεύγει είναι ο μήνας όπου οι Ευρωπαίοι πολίτες τιμούν την  Ημέρα της Ευρώπης και την απαρχή της ενοποίησης της Ευρωπαϊκής ένωσης. Ο μήνας αυτός αντί να γίνει η προμετωπίδα για μια νέα αρχή στις σχέσεις των ευρωπαϊκών κρατών και στην προστασία των πολιτών της ένωσης δυστυχώς ήταν μήνας όπου και πάλι η ανθρωπότητα έζησε ακόμα μια τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης.

Μιας Ευρώπης που δυστυχώς παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες δεν καταφέρνει να προστατέψει  τους πολίτες της από τους εξωγενείς παράγοντες και τους τρομοκράτες που βασισμένοι  πάνω σε θρησκευτικό μίσος σκορπούν τον θάνατο σε μαζικές συγκεντρώσεις. Τελευταίο παράδειγμα ήταν μια νεανική συναυλία όπου νέοι στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να ψυχαγωγηθούν έγιναν θύματα των αρρωστημένων μυαλών που δεν δέχονται  την αντίθετη θρησκεία και γενικά ότι για αυτούς δεν είναι σωστό.   

Το μικρότερο θύμα της τελευταίας επίθεσης ένα μικρό κοριτσάκι μόλις 8 ετών η Saffie Rose Roussos η οποία σε μια έξοδο της μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας της έχασε τόσο πρόωρα και αναίτια την ζωή της βλέποντας τα όνειρα της να σβήνουν χωρίς και η ίδια καν να καταλαβαίνει καλά καλά  τον λόγο. Ανάμεσα στους νεκρούς επίσης και αλλά πολλά άτομα νεαρής ηλικίας οι οποίοι έγιναν και αυτοί χωρίς να το καταλαβαίνουν θύματα τις ανικανότητας της ενωμένης Ευρωπαϊκής ένωσης να προστατέψει τα παιδιά της.

Ήρθε λοιπόν ο καιρός να σταματήσουν τα λόγια ότι η Ευρώπη είναι μια οικογένεια με κοινούς σκοπούς και στόχους όλων των κρατών και να κάνουν όλοι μαζί τα γραφόμενα πράξη, να καταφέρουν επιτέλους να βάλουν ένα φρένο στις τρομοκρατικές επιθέσεις  που έγιναν πλέον δυστυχώς μάστιγα στην καρδιά της Ευρώπης.

Να καταφέρουν επιτέλους να αποτρέψουν το ισλαμικό κράτος από άλλες επιθέσεις και να πετύχουν επιτέλους  ως μια γροθιά το τελικό πλήγμα σε τέτοιους είδους ενέργειες. Προστατεύοντας παράλληλα τους πολίτες τους  και κυρίως τα παιδιά τους αφήνοντας τα να επιζήσουν και να δημιουργήσουν το μέλλον τους σε μια ενοποιημένη Ευρώπη. 

*Ο Στέλιος Στυλιανού είναι φοιτητής στο τμήμα Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Frederick

Διαβάζονται σήμερα

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X