ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:05
 

Φωτίου: Το 2018 εντοπίστηκαν οστά που ανήκουν σε μόνο 10 πρόσωπα

Ο κ. Φωτίου δήλωσε ότι οι προσπάθειες για την εξέρευση των αγνοουμένων έχουν δυστυχώς φθάσει σε μια οριακή και κρίσιμη καμπή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στους κινδύνους ενόψει της στασιμότητας που επικρατεί στον τομέα εντοπισμού λειψάνων στις κατεχόμενες περιοχές αναφέρθηκε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, σημειώνοντας ότι το 2018 εντοπίστηκαν οστά που παραπέμπουν περίπου μόνο σε 10 πρόσωπα την στιγμή που εξακολουθούν να αγνοούνται πέραν των 830.

Ο κ. Φωτίου μιλούσε την Κυριακή στην κηδεία του Παναγιώτη Ξάνθου, στην εκκλησία Αποστόλου Βαρνάβα, στο συνοικισμό Δερύνειας, τα λιγοστά οστά του οποίου εντοπίστηκαν την περίοδο 2013 – 2014 σε ομαδικό τάφο στην περιοχή της Αγκαστίνα.

«Είναι τραγικό ότι οι προσπάθειες για να δοθούν απαντήσεις στις δοκιμαζόμενες για τόσες δεκαετίες οικογένειες για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων έχουν δυστυχώς φθάσει σε μια οριακή και κρίσιμη καμπή», είπε.

Οι κίνδυνοι, συνέχισε ο Επίτροπος Προεδρίας, «είναι πλέον ορατοί ενόψει της στασιμότητας που επικρατεί στον τομέα εντοπισμού λειψάνων στις κατεχόμενες περιοχές».

Το υποδηλούν τα μέχρι τώρα στοιχεία των εργασιών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων, είπε, προσθέτοντας ότι «το 2018 εντοπίστηκαν οστά που παραπέμπουν περίπου μόνο σε 10 πρόσωπα, την στιγμή που εξακολουθούν να αγνοούνται πέραν των 830 υποθέσεων αγνοουμένων μας».

«Χωρίς την ουσιαστική μεταβολή της πολιτικής της Τουρκίας η τραγωδία και ο πόνος που βιώνουν οι οικογένειες  θα συνεχίζεται», ανέφερε. 

Ο κ. Φωτίου διαβεβαίωσε ότι «από πλευράς μας θα συνεχίσουμε τον τίμιο και ιερό αγώνα μας σε συνεργασία με τους συγγενείς των αγνοουμένων για διευκρίνιση της τύχης και της τελευταία υπόθεσης αγνοούμενου μας». Για εμάς και για τις οικογένειες, είπε, «δεν νοείται ούτε και αποδεχόμαστε ότι η παράδοση μερικών μικρών οστών, όπως στην περίπτωση του Παναγιώτη αποτελεί πλήρη και τεκμηριωμένη διευκρίνιση της τύχης του».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X