ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:00
 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Καθοριστικές οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι προκάλεσε τον ΠΤΔ «να πει στο Εθνικό Συμβούλιο πότε το ΑΚΕΛ του ζήτησε να αποδεχτεί τα όποια εγγυητικά δικαιώματα»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι εξελίξεις σήμερα δεν είναι απλώς κρίσιμες, αλλά καθοριστικές είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι ως έχουν τα πράγματα για να τα πούμε με το όνομα τους, δηλώνουν ότι «είτε θα λυθεί το Κυπριακό με έντιμο συμβιβασμό που θα επανενώνει τον τόπο και το λαό μας, είτε θα ανοίξουμε την πόρτα στον εφιάλτη της διχοτόμησης».
 
Μιλώντας στο 19ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΔΟΝ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε επίσης πως «είτε θα δικαιώσουμε τους κοινούς αγώνες που δώσαμε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι για να είμαστε εμείς αφέντες στον τόπο μας, είτε θα δωρίσουμε τη μισή μας πατρίδα και θα υποθηκεύσουμε την άλλη μισή στα ξένα συμφέροντα».
 
Ο κ. Κυπριανού είπε στη συνέχεια ότι θα επαναλαμβάνει, όσο και αν ενοχλεί, ότι προκάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «να πει στο Εθνικό Συμβούλιο πότε το ΑΚΕΛ του ζήτησε να αποδεχτεί τα όποια εγγυητικά δικαιώματα και πότε του ζήτησε το ΑΚΕΛ να προβεί σε υποχωρήσεις αναφορικά με τη λύση στο Κυπριακό και η απάντηση του του εκεί, όπου δεν τον άκουγαν τα ΜΜΕ, ήταν 'μα εγώ δεν είπα ποτέ τέτοιο πράγμα'».
 
«Δημόσια βέβαια αναφέρεται στους οπαδούς της όποιας λύσης», είπε.
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αλλά και στελέχη του ΔΗΣΥ δεν χάνουν την ευκαιρία να αφήνουν να αιωρείται ότι το ΑΚΕΛ, τάχα, ζήτησε να γίνουν περαιτέρω υποχωρήσεις, πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού δηλώνοντας ότι «αυτό το οποίο ζήτησε ο ΑΚΕΛ είναι να είμαστε σταθεροί στις διαχρονικές θέσεις αρχών και αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, να μην καθοδηγούμαστε από αντιφάσεις, παλινδρομήσεις και σκοπιμότητες για να μπορέσουμε να πείσουμε για την ορθότητα των δικών μας θέσεων».
 
«Αυτό απαιτήσαμε και αυτό απαιτούμε και σήμερα από τον κ Αναστασιάδη, δηλαδή να έχει ως καθοδηγητικό φάρο τις διαχρονικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, την ανάγκη για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας και να πολιτεύεται με τρόπο που να οδηγεί σε αυτό το αποτέλεσμα και όχι αλλιώς», συνέχισε ο κ. Κυπριανού.

Ο εκάστοτε ΓΓ του ΑΚΕΛ δέχεται πολεμική
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έκανε επίσης λόγο για πολεμική που δέχεται το ΑΚΕΛ και ο εκάστοτε Γενικός του Γραμματέας. Είπε πως ο Εζεκίας Παπαϊωάννου έγραφε ότι δεν πιστεύει να λοιδορήθηκε τόσο πολύ άλλος πολιτικός ηγέτης στην Κύπρο, όσο ο ίδιος για τις πολιτικές θέσεις που υπερασπιζόταν ως Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.
 
Πρόσθεσε πως η επίθεση που δεχόταν τότε το ΑΚΕΛ, έγινε λυσσαλέα και εξοντωτική πολεμική όταν ο Δ. Χριστόφιας εκλέγηκε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επειδή τόλμησε να θέσει στο δημόσιο διάλογο και στο τραπέζι των συνομιλιών, θέσεις που καταργούσαν την εθνοτική σύγκρουση και είχαν στην καρδιά τους την κοινή πατρίδα, το κοινό κράτος, την κοινή ζωή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και επειδή τόλμησε να προωθήσει πολιτικές που έθιγαν τα συμφέροντα του κατεστημένου.

Μαζί με τους προοδευτικούς Τ/κ που δώσουμε τη μάχη
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ακόμα πως αν δεν κατανοήσουμε ότι είναι μαζί με τους προοδευτικούς Τ/κ που θα δώσουμε τη μάχη για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας, έχουμε χάσει το παιγνίδι.
 
Πρόσθεσε «πως δυστυχώς ο κ. Αναστασιάδης λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο», αναφέροντας ότι «υποσκάπτει εκείνους οι οποίοι είναι υπέρ της επανένωσης της πατρίδας μας».
 
Είναι γεγονός και επαναλαμβάνουμε συνεχώς ότι την κύρια ευθύνη για τη συνέχιση της ντε φάκτο διχοτόμησης την έχει η Τουρκία, η οποία βαραίνει διαχρονικά την ηγεσία της τ/κ κοινότητας, συνέχισε, προσθέτοντας ότι οι κυβερνώντες βέβαια σκοπίμως αγνοούν να το ακούσουν γιατί αυτό τους εξυπηρετεί.
 
Περαιτέρω ο κ. Κυπριανού είπε πως το γεγονός ότι η κύρια ευθύνη βαραίνει την Τουρκία δεν απαλλάσσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη από τους λανθασμένους και πρόχειρους χειρισμούς στους όποιους προβαίνει.

Κακοί  οι χειρισμοί του Προέδρου
 
Πρόσθεσε ότι πρόσφατα παραδείγματα των χειρισμών του Προέδρου είναι  το Μοντ Πελεράν και το Κρανς Μοντανά και οι αντιφάσεις και παλινδρομήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας που ακολούθησαν και τις οποίες ο ίδιος (ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας) χαρακτήριζε ως δικαίωμα του να προβληματίζεται, έθεσαν το ενδεχόμενο λύσης δύο κρατών επί τάπητος.
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ακόμα ότι το όραμα που υπηρετούμε, στο οποίο πιστεύουμε και αυτό που διεκδικούμε είναι την Κύπρο που να ανήκει στο λαό της, που θα ζει μαζί και όχι πλάι-πλάι.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, εκείνα που πραγματικά απειλούν το μέλλον Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στην Κύπρο, είναι οι πολιτικές ενσωμάτωσης και αφομοίωσης που ακολουθεί η Άγκυρα σε βάρος της τουρκοκυπριακής κοινότητας και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν ξεχνούμε να υπογραμμίζουμε συνεχώς τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι τουρκοκυπριακές προοδευτικές δυνάμεις για να προστατεύσουν την τουρκοκυπριακή κοινότητα, την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία της.
 
Αναφερόμενος στην οικονομία και την κατάσταση, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι τα αποτελέσματα των πολιτικών που επιβλήθηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Κύπρο γέμισαν το μέλλον της νέας γενιάς με αδιέξοδα.
 
Συνεχίζοντας παρατήρησε πως «όποτε ασκούμε κριτική στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη για τις αντιλαϊκές πολιτικές τις οποίες ακολουθεί, καταφεύγει στο παρελθόν, ασκώντας κριτική για τη διακυβέρνηση Χριστόφια».
 
Αυτή τους η πολιτική προσέγγιση δείχνει μεγάλη αδυναμία, συνέχισε προσθέτοντας ότι «δεν μπορούν να απαντήσουν στις πολιτικές μας θέσεις και τα επιχειρήματα μας, με επιχειρήματα και καταφεύγουν στο παρελθόν».
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε περαιτέρω ότι τα έξι χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού, φόρτωσαν τις πλάτες της νεολαίας με βάρη που δεν της επιτρέπουν να τραβήξει μπροστά.

H οικονομία μεγαλώνει, όμως μαζί της μεγαλώνουν και οι ανισότητες
 
Είπε ακόμα ότι «το τελευταίο διάστημα οι κυβερνώντες παρελαύνουν μπροστά από τις κάμερες για να μας ενημερώσουν για την ανάπτυξη και το πλεόνασμα που πετυχαίνουν», ανέφερε ότι «όντως η οικονομία μεγαλώνει, όμως μαζί της μεγαλώνουν και οι ανισότητες».
 
Ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε περαιτέρω πού βασίζεται όμως η ανάπτυξη που όντως υπάρχει και ποιοι κερδίζουν από αυτή;
 
Εξέφρασε ακόμα την άποψη ότι η οικονομία του καζίνο και των διαβατηρίων γεννά κέρδη για τους λίγους και οικονομία της αρπαχτής και της φούσκας για την κοινωνία.
 
Πρόσθεσε ότι από την ανάπτυξη που επιτυγχάνεται κερδίζουν οι λίγοι και οι προνομιούχοι, οι πολλοί βλέπουν την εργασία τους να απορρυθμίζεται και τους μισθούς τους να παραμένουν ακρωτηριασμένοι.
 
 «Είμαστε περήφανοι γιατί η ΕΔΟΝ βάζει τους νέους ανθρώπους στο δρόμο του αγώνα για τα ευγενέστερα ιδανικά που γέννησε ο ανθρώπινος νους» ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ προσθέτοντας ότι η ΕΔΟΝ αποτελεί ελπίδα για καλύτερο, δικαιότερο και ανθρώπινο μέλλον.
 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X