ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:40
 

Κάνει διαχείριση του «ναι» ο Νικόλας

Άρχισε σφοδρή αντιπολίτευση μετά την επίτευξη της συμφωνίας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μπορεί ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ να σύμπλευσαν στην Ολομέλεια της βουλής, τόσο για τις κρατικές εγγυήσεις αλλά και για την έγκριση των νομοσχεδίων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια –χωρίς τις τροπολογίες των υπόλοιπων κομμάτων- ωστόσο από σήμερα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ξεκίνησε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για εξαπάτηση και πολιτική απάτη.

Στον πέμπτο όροφο του Δημοκρατικού Κόμματος, το ζητούμενο είναι να περάσει τόσο στους πολίτες αλλά κυρίως στο ΔΗΚΟϊκό ακροατήριο, ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την έγκριση των εν λόγω νομοσχεδίων. Αυτό όπως θέλουν να διαμηνύσουν, δεν έχει να κάνει με τη στήριξη της κυβέρνησης αλλά της σταθεροποίησης της κυπριακής οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, προωθούνται στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης σύντομα βίντεο του Προέδρου του ΔΗΚΟ όπου εξηγεί τους λόγους που στήριξε κρατικές εγγυήσεις και νομοσχέδια. «Όσο πιο ανεύθυνη κυβέρνηση έχουμε απέναντί μας τόσο πιο υπεύθυνοι οφείλουμε να είμαστε όλοι εμείς με γνώμονα το συμφέρον του λαού μας. Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση στηρίζουμε τους καταθέτες και την οικονομία.

Με τη στάση μας διασφαλίσαμε τους καταθέτες και αποτρέψαμε χάος στην οικονομία. Οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες, επιμένουμε στο θέμα αυτό, αναμένουμε ότι οι υπεύθυνοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, αν όχι θα πρέπει να κριθούν από τους πολίτες. Η υπόθεση του Συνεργατισμού αποτελεί μία μεγάλη πολιτική. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ εξαπάτησαν τον λαό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στα τέσσερα βίντεο κατά τα οποία τοποθετείται ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Αυτή η κίνηση, φαίνεται να συνδέεται και με τις ενστάσεις ψηφοφόρων και στελεχών του κόμματος που ήθελαν τιμωρία της κυβέρνησης. Ενδεικτική και η τοποθέτηση του ΔΗΚΟϊκού Προέδρου από το βήμα της βουλής, ότι δεν υπάρχει πλάνο β΄, διαφορετικά θα ήταν έτοιμος να το συζητήσει. Σχέδιο β’ το οποίο έθιξε ο Γιώργος Λιλλήκας κατά την τοποθέτησή του στην ολομέλεια της βουλής. Ξεκαθάρισε πως οι επιλογές της καταψήφισης θα ήταν είτε κούρεμα καταθέσεων είτε μνημόνιο.

Η αυτοδικαίωση

Σε αυτό το πλαίσιο ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα φροντίσει να περάσει το μήνυμα πως το ΔΗΚΟ, κατάφερε να περάσει προτάσεις που κατέθετε προεκλογικά, μέσα από τη συγκεκριμένη κρίση του Συνεργατισμού.

Ενδεικτική και η τοποθέτησή του στο κρατικό κανάλι το πρωί της Δευτέρας όταν επαναλάμβανε πως αυτές οι κινήσεις θα έπρεπε να γίνουν από το 2013 και τότε θα έπρεπε να δημιουργηθεί ο φορέας διαχείρισης των Μη εξυπηρετούμενων Δανείων με την βοήθεια της Ε.Ε. «Τότε μας χλεύαζαν, μας κοροϊδευαν, μας έλεγαν για τα λεφτά της μαμάς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Θέμα παραιτήσεων

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ υπογραμμίζει την ανάγκη παραιτήσεων, τόσο του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη όσο και της Κεντρικής Τραπεζίτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη χωρίς ωστόσο αυτό να θεωρείται προϋπόθεση για οτιδήποτε περαιτέρω.

«Οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες, επιμένουμε στο θέμα αυτό, αναμένουμε ότι οι υπεύθυνοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, αν όχι θα πρέπει να κριθούν από τους πολίτες» λέει χαρακτηριστικά, με κομματικές πηγές να εκτιμούν πως όσο ο Χάρης Γεωργιάδης δεν παραιτείται, τόσο μεγαλύτερη είναι φθορά της κυβέρνησης.

Το επόμενο πάντως διάστημα αναμένεται να είναι σφοδρή η αντιπαράθεση, καθώς ήδη ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αλλά και άλλα δηκοϊκά στελέχη, κάνουν λόγο για πολιτική εξαπάτηση και απατεωνιά. Το αν αυτή η επίθεση θα κορυφωθεί, θα φανεί το επόμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X