ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατάργηση «φόρων» για την βοήθεια στους εγκλωβισμένους

«Θα καταργήσουμε τον τελωνειακό φόρο στην βοήθεια που έρχεται από την νότια Κύπρο»

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο «Υπουργός Εξωτερικών» Κουντρέτ Όζερσαι πριν από λίγο ανακοίνωσε την κατάργηση των «τελωνειακών φόρων» που επέβαλλε η προηγούμενη «κυβέρνηση» στην βοήθεια που λαμβάνουν οι εγκλωβισμένοι.

Ο κ. Όζερσαϊ σε σχετική δήλωση του αναφέρει τα εξής: «Πραγματοποιούμε βήμα στο ζήτημα των Μαρωνιτών και Ελληνοκύπριων που ζουν στην ΤΔΒΚ όπως είχαμε ανακοινώσει στις αρχές του Φλεβάρη. Θα καταργήσουμε τον τελωνειακό φόρο στην βοήθεια που έρχεται από την νότια Κύπρο. Από την άλλη, η βοήθεια και οι τροφές που θα αποστέλλονται από την νότια Κύπρο δια μέσου του ΟΗΕ θα ελέγχονται στα οδοφράγματα από τις αρμόδιες αρχές προς την ποσότητα και την ποιότητα και θα ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα για να εμποδιστεί η πώληση τους στην εγχώρια αγορά».

Στη συνέχεια ο κ. Όζερσαϊ προσθέτει τα εξής: «Ως γνωστόν δεν είναι νόμιμη η πώληση βοήθειας που εισάγεται με αυτόν τον τρόπο στην εγχώρια αγορά. Θα χρησιμοποιηθούν ετικέτες που θα εμπεριέχουν νόμιμες προειδοποιήσεις που θα δείχνουν ότι απαγορεύεται η αγορά και η πώληση τέτοιου είδους βοήθειας και θα προετοιμαστούν ενημερωτικά φυλλάδια αναλόγως με τις περιστάσεις που θα μοιράζονται κατά την παράδοση της βοήθειας. Εν ολίγοις εφόσον τίθεται ζήτημα παροχής βοήθειας, θα εξασφαλιστεί η χρήση της προς αυτήν την κατεύθυνση».

Τέλος ο κ. Όζερσαϊ προσθέτει τα εξής: «Δεν συμφωνούμε με την χρήση από την εκ ηγεσία του όρου εγκλωβισμένοι για αυτούς τους ανθρώπους που ζουν στην ΤΔΒΚ. Ο λιγοστός αριθμός Μαρωνιτων και εκ που ζουν σε αυτήν την κοινωνία δεν είναι εγκλωβισμένοι. Οι οικογένειες τους έχουν πρόσβαση στους ίδιους όποτε το επιθυμούν. Και οι ίδιοι έχουν πρόσβαση όπου επιθυμούν όποτε το επιθυμούν. Ελπίζουμε ότι η εκ ηγεσία θα πάψει να χρησιμοποιεί πολιτικά αυτούς τους ανθρώπους το συντομότερο δυνατόν».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση