ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατήγγειλε πραξικόπημα εντός ΔΗΚΟ ο Τρυφωνίδης

Αφορμή της αντίδρασης, εκδήλωση του κόμματος στην οποία θα είναι ομιλητής ο Χρύσης Παντελίδης

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Πραξικόπημα από την ηγεσία του ΔΗΚΟ καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αλέκος Τρυφωνίδης, μέσω επιστολής που απέστειλε ηλεκτρονικώς σε όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ αφήνοντας αιχμές για παραγκωνισμό και προειδοποιώντας πως το ΔΗΚΟ είναι ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί στα χέρια των αρμοδίων. Κίνηση που καταδεικνύει πως η εσωστρέφεια εντός ΔΗΚΟ, όχι μόνο δεν κόπασε αλλά αναμένεται να ενταθεί μέχρι και τις βουλευτικές εκλογές του 2021. Η διαφορά αυτή τη φορά είναι πως άλλοι θα είναι οι πρωταγωνιστές της κόντρας.

Η αφορμή της κόντρας

Η εκδήλωση που πραγματοποιεί το κόμμα με αφορμή την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου στις 17 Οκτωβρίου, υπήρξε η αφορμή για το ξέσπασμα του αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ Αλέκου Τρυφωνίδη.

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι επαρχιακές επιτροπές ΓΟΔΗΚ, ΝΕΔΗΚ ΔΗΚΟ Πάφου οι οποίες προσκάλεσαν ως ομιλητή τον εκτελεστικό διευθυντή του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος και μέλος της γραμματείας, Χρύση Παντελίδη για να τοποθετηθεί για τη σημασία της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η επιλογή του κ. Παντελίδη, ο οποίος έχει εκφράσει ήδη την επιθυμία του να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής στην επαρχία Λευκωσίας, φαίνεται να ήταν η αιτία της αντίδρασης του κ. Τρυφωνίδη. Μετά και την προώθηση της εκδήλωσης από το γραφείο τύπου του ΔΗΚΟ, ο Αλέκος Τρυφωνίδης έστειλε μήνυμα προς όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής σημειώνοντας πως οι μάχες για την διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να γίνουν στις Βρυξέλλες και όχι περιοριζόμενοι σε εκδηλώσεις. Έκανε λόγο για πραξικόπημα της ηγεσίας στο οποίο και συμμετέχει η Κεντρική Επιτροπή και προειδοποίησε πως έπεται ωρολογιακή βόμβα που θα εκραγεί μέσα στα χέρια των «αρμοδίων».

«Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι ενώ δείχνουμε ότι υπερασπιζόμαστε την Κυπριακή Δημοκρατία, παραμένουμε στις διακηρύξεις και εκδηλώσεις μεταξύ μας και δεν πάμε να δώσουμε μάχες εκεί που πρέπει… πχ Βρυξέλλες. Επίσης συμμετέχετε ίσως άθελά σας και εσείς, με πλάγιο και έντεχνο τρόπο στο γενικότερο πραξικόπημα που άρχισε και συνεχίζεται στην ηγεσία του ΔΗΚΟ. Παρά τις δεκάδες παρεμβάσεις μου σε όλα τα συλλογικά όργανα του κόμματος για ισονομία και δικαιοσύνη, οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα. Ας μην έχουν παράπονο αν η ωρολογιακή βόμβα εκραγεί μέσα στα χέρια τους» σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε ο κ. Τρυφωνίδης.Επιστολές και παράπονα

Τόσο ο κ. Τρυφωνίδης, όσο και άλλα στελέχη που προέρχονται από την επαρχία Λευκωσίας, έχουν εκφράσει παράπονα για παραγκωνισμό τους και προώθηση συγκεκριμένων στελεχών. Στελεχών, που βρίσκονται κοντά στον Νικόλα Παπαδόπουλο, όπως ο Άθως Αντωνιάδης, Χρύσης Παντελίδης και Γιώργος Σολωμού. Αυτό αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα ενόψει και των βουλευτικών εκλογών του 2021, αλλά και εξαιτίας του ότι το μέλος της γραμματείας Χρύσης Παντελίδης διεκδικεί εκλογή στην επαρχία Λευκωσίας στην οποία διεκδικούν (εκτός από τους υφιστάμενους βουλευτές Λευκωσίας Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Μαρίνος Μουσιούττας) και ο Αλέκος Τρυφωνίδης. Όπως ανέφερε και την περασμένη Κυριακή η «Κ» στο κόμμα του Κέντρου υποβόσκει εδώ και καιρό εσωστρέφεια με παραδοσιακά στελέχη όπως ο αντιπρόεδρος Αλέκος Τρυφωνίδης, ο Χρίστος Σενέκης, ο βουλευτής Λευκωσίας Μαρίνος Μουσιούττας, ο βουλευτής Λεμεσού Άγγελος Βότσης, ο βουλευτής Λάρνακας Γιώργος Προκοπίου να εκφράζουν διαφωνίες με καταστάσεις. Υπήρξαν άλλωστε και αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης από τους Σενέκης, Μουσιούττας Τσίγκης και Τρυφωνίδης για υπερπροβολή κάποιων συγκεκριμένων στελεχών και παραγκωνισμό των ιδίων. Γνωστή και η κίνηση του Μαρίνου Μουσιούττα να αποστείλει επιστολή στο κρατικό κανάλι, ζητώντας να μάθει ποιος αποφασίζει εντός καναλιού για το ποια στελέχη εκπροσωπούνται στα τηλεοπτικά πάνελ.

Ζήτημα για την εκπροσώπηση στα ΜΜΕ έχει θέσει πολλές φορές και ο Αλέκος Τρυφωνίδης στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο. Πάντως, όπως μαθαίνει η «Κ» για να τερματισμό των ανησυχιών και των παραπόνων για το ποιοι εκπροσωπούνται που, η ηγεσία του κόμματος, αποφάσισε εδώ και μέρες όπως οι όποιες ανακοινώσεις των κομμάτων για διάφορα θέματα, να γίνονται με σειρά από κάθε μέλος της γραμματείας.

Το αν αυτό θα μειώσει τις εντάσεις είναι λίγο απίθανο. Εντάσεις υπάρχουν και σε άλλες επαρχίες. Όπως είχε αναφέρει η «Κ» , η κίνηση της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος να ενισχύσει την ομάδα του γραφείου τύπου του κόμματος με τις Κατερίνα Χριστοφίδου και Νικολέτα Νικολαϊδου Λαδά την περασμένη βδομάδα θεωρήθηκε μήνυμα για το ποιους θα «σπρώξει» η ηγεσία στις βουλευτικές εκλογές που έρχονται και συγκεκριμένα στην επαρχία Λεμεσού και Αμμόχωστου αντίστοιχα. Ήδη ο Πανίκος Λεωνίδου παρακολουθεί με ενδιαφέρον το γεγονός ότι δύο νέα πρόσωπα στο κόμμα, όπως ο Παύλος Μυλωνάς Κατερίνα Χριστοφίδου τα οποία θα διεκδικήσουν μαζί του στην επαρχία Λεμεσού το 2021, θα έχουν επικοινωνιακό προβάδισμα λόγω του πόστου τους στο γραφείο τύπου. Ούτε και για τον Χρίστο Σενέκη φαίνεται να περνά αδιάφορα η επιλογή της ανθυποψήφιάς του για το 21 Νικολέττας Λαδά για τη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου, μία θέση που διεκδικούσε στο παρελθόν και ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X