ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:06
 

Κουβέλης: Ο Ερντογάν επιθυμεί να έχει ρόλο στην κυπριακή ΑΟΖ

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι οι τουρκικές εκλογές αποτελούν κρίσιμο χρονικό ορόσημο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την εκτίμηση ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να προκαλεί εντάσεις και μετά τις τουρκικές εκλογές, καθώς στόχος της είναι η διασφάλιση παρουσίας, μέσα από διαπραγματεύσεις, στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, διατύπωσε ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Ο Ερντογάν αφελώς πιστεύει ότι κρατάει ανοιχτό το πεδίο των δήθεν γκρίζων ζωνών, των διεκδικήσεων στο Αιγαίο, με μόνο σκοπό και σταθερή επιδίωξη να βρεθεί παρών, μέσα από διαπραγματεύσεις –όπως και πάλι αφελώς πιστεύει– στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι οι τουρκικές εκλογές αποτελούν κρίσιμο χρονικό ορόσημο και στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης. Όπως σημείωσε, το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει απευθύνει ακόμα κατηγορητήριο στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και συνιστά βαρβαρότητα.

«Άλλες διαδικασίες ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης και των δικαστηρίων δεν υπάρχουν. Αυτό που υπάρχει ως υποχρέωση της τουρκικής Δικαιοσύνης και δεν το εκπληρώνει, είναι να μας πει για ποιο λόγο κρατούνται και ποια είναι η κατηγορία. Ακόμη, δεν έχει απευθυνθεί συγκεκριμένη κατηγορία κατά των δύο στρατιωτικών μας που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης. Μια κράτηση χωρίς κατηγορητήριο είναι παράνομη, παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, κάθε έννοια Δικαίου», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

Προσέθεσε, επίσης, ότι «η τουρκική συμπεριφορά συνιστά βαρβαρότητα», που δεν περιορίζεται μόνο στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά αφορά πολίτες και άλλων χωρών, όπως τον «Αμερικανό πάστορα που κρατείται στην Τουρκία και δεν απελευθερώνεται παρά τις πιέσεις που ασκούνται».

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πιέζει συνεχώς, από κάθε κατεύθυνση και προς κάθε κατεύθυνση, για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών μας, διότι η ένταση που επιλέγει ο Ερντογάν και η Τουρκία συνολικά δεν αφήνει περιθώρια να κάνει κάποιος μια ασφαλή πρόβλεψη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X