ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
 

Κριτική από ισραηλινή ιστοσελίδα σε Τουρκία και Ακιντζί

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Ισραήλ και Ερντογάν για την τουρκική εισβολη του 1974

Newsroom K

Ένα δημοσίευμα της ισραηλινής Arutz Sheva ενισχύει την αντιπαράθεση Τελ Αβίβ - Άγκυρας, σε συνέχεια των εξείξεων των προηγούμενων εβδομάδων, όπου το Ισραήλ επέκρινε τον Ερντογάν, παραπέμποντας στην τουρκική εισβολη το 1974.

Στην προκειμένη περίπτωση, το ισραηλινό ΜΜΕ αναφέρεται στους εορτασμούς των τουρκοκυπρίων για την 53η επέτειο των βομβαρδιμών στα Κόκκινα. Υπογραμμίζοντας ότι σε αυτούς συμμετείχε και ο Μουσταφά Ακιντζί, ο ηγέτης, της ούτω καλούμενης τουρκικής δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου, την οποία αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία.

Tο δημοσίευμα,  αναφέρει επίσης πως η στρατιωτική επίθεση εναντίον των Κοκκίνων το 1964 γιορτάζεται από πολλούς Τουρκοκύπριους και έποικους από την Τουρκία ως η Ημέρα Αντίστασης» και ονομάζουν τα Κόκκινα «Erenkοye,  ως «το χωριό των  αγίων του Ισλάμ».

Το τουρκικό αφήγημα

Επικαλείται την αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ότι «η Κύπρος δεν ήταν ποτέ ελληνικό νησί για να καταδείξει την πραγματική στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό. « Είναι χρήσιμο και σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι στην Κύπρο δεν υπήρξε ποτέ «κυπριακό έθνος» λόγω των διακριτών εθνικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών κάθε εθνοτικού λαού που επιπλέον μιλούν διαφορετικές γλώσσες», αναφέρεται στη σελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Το τουρκικό υπουργείο δεν μπορεί να είναι πιο λάθος αναφέρεται στο δημοσίευμα. Ποτέ μέχρι την τουρκική εισβολή το 1974 το βόρειο τμήμα του νησιού είχε τουρκική πλειοψηφία. Τόσο το βόρειο όσο και το νότιο μέρος του νησιού ήταν πλειοψηφικό-ελληνικό και πλειοψηφικό-χριστιανικό μέχρι το 1974.

Ωστόσο, το κυπριακό ζήτημα υπήρξε μια από τις βασικές πτυχές της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής εδώ και πολύ καιρό. Στην πραγματικότητα, η Κύπρος ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί "εθνική αιτία" για τους Τούρκους από τότε που οι Οθωμανοί εισέβαλαν για πρώτη φορά το 1571. 

Αναφέρει δε ότι κανένας τ/κ  ηγέτης δεν έδειξε κανένα πρόβλημα για τα δεινά των Ελληνοκυπρίων, πολλοί Τουρκοκύπριοι και οι ηγέτες τους - συμπεριλαμβανομένου του Μουσταφά Ακιντζί - έχουν εορτάσει τις θανατηφόρες επιθέσεις στους Έλληνες γείτονές τους. Αλλά ένας ηγέτης της κοινότητας ο οποίος πραγματικά θέλει για ειρηνική επίλυση και συνύπαρξη στην Κύπρο θα καταδικάσει τη χρήση ναμφαλικών βομβών σε άοπλους αμάχους και την καταστροφή αυτού του τμήματος του νησιού και θα τιμά τα ελληνοκυπριακά θύματα επίσης, υπογραμμίζεται.

Και καταλήγει ότι οι εορτασμοί των Τουρκοκυπρίων για τη σκληρή μάχη εναντίον ελληνοκυπρίων πολιτών έχουν καταστήσει άκυρες όλες τις πρώην δηλώσεις τους ότι υποστηρίζουν μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στο νησί και δικαιοσύνη για όλους τους κατοίκους της.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X