ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:42
 

Με Αναστασιάδη οι κουρεμένοι

Η πρόταση Αναστασιάδη υπερτερεί αυτής του Μαλά αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΚΑΛΑ

Newsroom K

Την απόφαση να στηρίξουν τον Νίκο Αναστασιάδη πήρε ο Σύνδεσμος Κουρεμένων Καταθετών σε συνεδρία του σήμερα.


Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

ΣΥΚΑΛΑ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΚΑΛΑ – ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

1η Φεβρουαρίου 2018

 Σύμφωνα με την προτροπή των μελών του ΣΥΚΑΛΑ σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στις 13 Ιανουαρίου 2018, σήμερα είχαμε συνάντηση με τους δύο εναπομείναντες υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας κυρίους Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά.

Οι συναντήσεις περιεστράφησαν βεβαίως γύρω από το θέμα αποκατάστασης μας και το σχέδιο το οποίο ο κάθε υποψήφιος εκπόνησε για αυτό τον σκοπό.

Νίκος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υποψήφιος Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι αναγνωρίζει την αδικία των πολιτικών και πολιτειακών αποφάσεων του 2013 για την διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του Κράτους.

Επικεντρώθηκε στο σχέδιο βασισμένο πάνω στο ταμείο αλληλεγγύης όπως το εξηγήσαμε στην Γενική μας συνέλευση. Επειδή δεν είχε εγκριθεί από την Βουλή, ο Πρόεδρος μας επανέλαβε την πρόθεση του να το επανανακαταθέσει με τις αναγκαίες τροπολογίες, η απουσία των οποίων αποτέλεσε και τον κύριο λόγο καταψήφισης του από την Βουλή. Θεωρεί ότι η επανακατάθεση θα τύχει της έγκρισης της Βουλής αφού τα στοιχεία και οι διατυπώσεις που οδήγησαν στην καταψήφιση του θα έχουν ρυθμιστεί με τις τροπολογίες. Επειδή τα πρώτα 25 εκατομμύρια ευρώ προικοδότησης, λόγω της κοινοβουλευτικής καταψήφισης, δεν είναι πλέον δυνατό να κατατεθούν στο ταμείο, ζητήσαμε από τον Πρόεδρο όπως στην επόμενη κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού, να κατατεθεί αισθητά μεγαλύτερο ποσό. Ο Πρόεδρος συμφώνησε, με την προϋπόθεση ότι τα οικονομικά του Κράτους θα το επιτρέπουν. Μας έδωσε επίσης αντίγραφο της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορά αυτό το θέμα. Ο Πρόεδρος επανέλαβε την θέση και απόφαση ότι πέραν των μετρητών με τα οποία θα προικοδοτηθεί το Ταμείο αλληλεγγύης, θα διαθέσει κινητή και ακίνητη Κρατική περιουσία, με αρχική ακίνητη περιουσία αξίας 225 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό τα εισοδήματα συνετής διαχείρισης αυτών των περιουσιακών στοιχείων και με εμπλοκή των δικαιούχων, θα προικοδοτήσουν το ταμείο. Αυτή η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση. Θέσαμε θέμα κριτηρίων «αποκατάστασης» που είναι άγνωστα αυτή την στιγμή και ο Πρόεδρος μας διαβεβαίωσε ότι μετά την αναγκαία έγκριση από την Βουλή, θα επιληφθεί αυτών των θεμάτων και με την ενεργό εμπλοκή των δικαιούχων οι οποίοι θα συμμετέχουν και στο συμβούλιο του ταμείου.

Σταύρος Μαλάς

Ο υποψήφιος Σταύρος Μαλάς επανέλαβε ότι αναγνωρίζει την αδικία των πολιτικών και πολιτειακών αποφάσεων του 2013 για την διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του Κράτους.

Επανέλαβε ότι η πρόθεση του, με την ανάληψη της Προεδρίας, θα είναι ο διορισμός επιτροπής από ακαδημαϊκούς, εμπειρογνώμονες και εμπλεκόμενους για να μελετήσουν το θέμα και να υποβάλουν πρόταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα το μελετήσει και θα το θέσει ενώπιον του Συμβουλίου Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών κομμάτων για απόφαση.

ΘΕΣΗ ΣΥΚΑΛΑ

Σε σημερινή έκτακτη συνεδρία του ΔΣ του ΣΥΚΑΛΑ, καθηκόντως αξιολογήσαμε αντικειμενικά τα σχέδια και προτάσεις των δύο υποψηφίων πάνω στο θέμα αποκατάστασης των καταθετών της Λαϊκής από το Κράτος. Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης είναι ότι η πρόταση του κ. Νίκου Αναστασιάδη υπερτερεί αυτής του κ. Σταύρου Μαλά, διότι είναι συγκεκριμένη και προς την ορθή κατεύθυνση.

Επίσης, το ΔΣ του ΣΥΚΑΛΑ θεωρεί ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, αφού τέτοια διαδικασία θα αποφασίσει πως και από ποιόν θα κυβερνηθεί αυτός ο τόπος για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πέραν του θέματος αποκατάστασης μας, ο Πρόεδρος θα πρέπει να διαχειριστεί και άλλα σοβαρά θέματα όπως το εθνικό, κοινωνικά, οικονομικά και ενεργειακά θέματα, για να περιοριστούμε μόνο στα κύρια.

Λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις των υποψηφίων πάνω στο θέμα που μας αφορά, όπως αναλύθηκαν πιο πάνω και προσμετρώντας ποιοτικά και άλλα χαρακτηριστικά των υποψηφίων που ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά αξιολογεί, το ΔΣ του ΣΥΚΑΛΑ προτείνει στα μέλη του Συνδέσμου να εξασκήσουν το δικαίωμα ψήφου που είναι ιερό και υπέρτατο αγαθό για το οποίο έγιναν αγώνες και χύθηκε αίμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τούρκων υπουργών και εντολή τερματισμού της εισβολής

«Σιγά τα ωά»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X