ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:20
 

Νικόλας: Το Κυπριακό βρίσκεται στη χειρότερη του φάση

Η ελπίδα και η προοπτική για εξεύρεση λύσης στο κυπριακό, έχουν απομακρυνθεί, τόνισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Κυπριακό βρίσκεται στη χειρότερη του φάση από ποτέ, λόγω της εντεινόμενης τουρκικής αδιαλλαξίας, και η θέση της πλευράς μας είναι δυσχερέστατη, «λόγω της πολιτικής ανεπάρκειας και της αποτυχίας πρόληψης και αντιμετώπισης της σκληρής στάσης της τουρκικής πλευράς», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας την Τετάρτη το βράδυ σε συγκέντρωση στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος Επαρχίας Αμμοχώστου, που έγινε στο Παραλίμνι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «οι παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ μας, δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις» του κόμματός του. «Είχαμε προειδοποιήσει ότι με την ψήφιση του νόμου Ακιντζί, θα ενθαρρύνουμε και θα προκαλέσουμε περαιτέρω επεκτατικότητα, προκλητικότητα και επιθετικότητα από πλευράς της Τουρκίας και δυστυχώς, αυτό διαπιστώνουμε σήμερα", είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να εξηγήσει στο λαό πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την τούρκικη προκλητικότητα και πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις. Ανέφερε πως «η δική μας εκτίμηση και διαπίστωση είναι ότι η πολιτική των γενναιόδωρων προσφορών, η πολιτική της παράδοσης και των υποχωρήσεων, η αφελής πολιτική του εξευμενισμού της Τουρκίας, έχει αποτύχει, έχει αποθρασύνει την τουρκική αδιαλλαξία».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως η ελπίδα και η προοπτική για εξεύρεση λύσης στο κυπριακό, έχουν απομακρυνθεί και σημείωσε πως «μόνο με μία νέα στρατηγική μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια διαρκή, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος».

Ανέφερε πως το κόμμα του κατέθεσε τις προτάσεις του για τη νέα στρατηγική από τις 13 Φεβρουαρίου, οι οποίες ακόμα δεν έχουν συζητηθεί, για να προσθέσει πως «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ δεν δείχνουν καμία διάθεση να συζητήσουν».

«Ο μόνος τρόπος να επιτύχουμε αλλαγή στρατηγικής και πολιτικής, είναι να επιτύχουμε την αλλαγή στη διακυβέρνηση», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και αναφέρθηκε στην απόφαση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για τις προεδρικές εκλογές, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική.

«Ο ενδιάμεσος χώρος έβαλε τα θεμέλια για συνεργασία με στόχο την πολιτική αλλαγή και την απαλλαγή του τόπου μας από την αποτυχημένη στρατηγική στο Κυπριακό και την αποτυχημένη διακυβέρνηση», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, για τις πρωτοβουλίες που ανάλαβε και για τη στήριξή του προς την υποψηφιότητα του, την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, για την απόφασή της να αποσύρει τη δική της υποψηφιότητα και να στηρίξει τη δική του και τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, Γιώργο Περδίκη, για την πρόθεσή του να θέσει την υποψηφιότητά του στα συλλογικά όργανα του Κινήματος.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «με την επικύρωση από τα αρμόδια όργανα των Κομμάτων, της απόφασης, ξεκινάμε μία συλλογική προσπάθεια, στην οποία καλώ και ευελπιστώ ότι θα συμμετέχουν και η Συμμαχία Πολιτών, καθώς και άλλα κοινωνικά σύνολα και όλοι οι πολίτες που συμμερίζονται την ανάγκη για πολιτική αλλαγή».

«Ξεκινάμε μια συλλογική προσπάθεια που να ανταποκρίνεται στην απαίτηση των πολιτών να συνεργαστούμε όλοι με στόχο μια εναλλακτική, διεκδικητική πολιτική που θα οδηγήσει σε μια σωστή και λειτουργική λύση του Κυπριακού και σε ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας με κοινωνική συνοχή. Ξεκινάμε μια συλλογική προσπάθεια που θα δώσει στον κυπριακό λαό αξιοπρέπεια, ελπίδα, προοπτική», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X