ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νικόλας: Υποστήριξή ΔΗΚΟ στην πρωτοβουλία Tech Island Cyprus

Η Κύπρος μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτό τον τομέα και να δει οφέλη για την οικονομία, για την κοινωνία, για τους εργαζόμενους, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

ΚΥΠΕ

Την υποστήριξη του ΔΗΚΟ στην πρωτοβουλία Tech Island Cyprus, που στόχο έχει την προώθηση του τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας στην Κύπρο, εξέφρασε ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, ύστερα από συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΗΚΟ με την ηγεσία της Tech Island Cyprus.

«Πραγματικά οφείλουμε να τονίσουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι μία πολύ χρήσιμη πρωτοβουλία που βάζει μπροστά τον στόχο η Κύπρος να γίνει ένα κέντρο καινοτομίας, έρευνας, τεχνολογίας για την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

Ανέφερε ότι η Κύπρος μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτό τον τομέα και να δει οφέλη για την οικονομία, για την κοινωνία, για τους εργαζόμενους έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά στον συγκεκριμένο τομέα, όπως είπε, «αλλά και άλλοι τομείς της οικονομίας να δουν συσχετιζόμενα οφέλη από την περαιτέρω χρήση και εξάπλωση της τεχνολογίας και σε άλλους τομείς της οικονομίας όπως είναι οι υπηρεσίες, ο τραπεζικός τομέας ακόμη και η γεωργία και άλλοι τομείς».

Ως ΔΗΚΟ «θέλουμε να υποστηρίξουμε αυτή την πρωτοβουλία, θέλουμε να ακούσουμε ιδέες, αλλά και να βοηθήσουμε έτσι ώστε να περάσουν στη Βουλή και σχετικά νομοσχέδια που θα δώσουν τα απαραίτητα φορολογικά κίνητρα για την προώθηση του συγκεκριμένου τομέα, αλλά και την προσέλκυση εταιρειών στη χώρα μας καθώς υπάρχει αυτή η προοπτική που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος της οικονομίας και του λαού μας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της Tech Island Cyprus, ο Aleksei Gubarev είπε ότι έχουν αντιληφθεί πως «το ΔΗΚΟ πραγματικά πιστεύει στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, κατανοεί την ανάγκη αυτής της βιομηχανίας, πραγματικά ανησυχεί για τη χώρα και την πορεία ανάπτυξης της και είναι πρόθυμο και στηρίζει τις προσπάθειες να γίνει η Κύπρος ένα μεγάλο κέντρο ψηφιακής τεχνολογίας».

Ο κ. Gubarev ευχαρίστησε το ΔΗΚΟ και τον Πρόεδρο του για την στήριξη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μαζί μπορούμε να κτίσουμε ένα σπουδαίο μέλλον για την Κύπρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση