ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο ΟΗΕ στο στόχαστρο της τ/κ πλευράς

Το «ΥΠΕΞ» απαιτεί την αναθεώρηση του ρόλου της Ειρηνευτικής Δύναμης.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η τουρκοκυπριακή πλευρά εκφράζει έντονη δυσφορία για τα όσα διαδραματίστηκαν στον φιλικό δικοινοτικό αγώνα και στρέφει τα βέλη της κατά του ΟΗΕ.

Νέο ανακοινωθέν του «Υπουργείου Εξωτερικών» εξωτερικεύει τον έντονο προβληματισμό της τουρκοκυπριακής πλευράς, σχετικά με τη στάση και τις νέες κινήσεις της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Η ιδιαιτερότητα της Πύλας

Το ανακοινωθέν υπενθυμίζει το ειδικό καθεστώς της Πύλας και προβάλλει την άποψη ότι στο χωριό υπάρχουν δυο ξεχωριστές τοπικές αυτοδιοικήσεις. Γίνεται, επίσης, αναφορά σε ξεχωριστές αρμοδιότητες της κυπριακής αστυνομίας και της λεγόμενης αστυνομίας. Στα πλαίσια αυτής της αναφορά υπενθυμίζεται η πρόσφατη κοινή επιχείρηση των δυο αστυνομιών στην κοινότητα. Ο δε ΟΗΕ, εκτελεί στο χωριό καθήκοντα επίβλεψης και «liaison».

Στη συνέχεια του ανακοινωθέντος του «ΥΠΕΞ» προβάλλεται η άποψη ότι η ασφάλεια του δικοινοτικού αγώνα θα έπρεπε να είχε εξασφαλιστεί από τις δυο ξεχωριστές αστυνομίες. Ο ΟΗΕ επέμενε για τη μεταφορά του αγώνα στις ελεύθερες περιοχές, επικαλούμενος ζητήματα ασφαλείας. Το «ΥΠΕΞ» χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη αυτήν την απόφαση. Σύμφωνα με την τ/κ πλευρά με αυτή την κίνηση ο ΟΗΕ καλλιέργησε την εντύπωση ότι η Πύλα είναι ένα χωριό όπου υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας.

Η λύπη της τ/κ πλευράς

Η τ/κ πλευρά εκφράζει λύπη για τη στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ και σε άλλα ζητήματα που αφορούν τη νεκρή ζώνη. Σύμφωνα με το «ΥΠΕΞ», η στάση του ΟΗΕ δεν είναι ουδέτερη και δεν συμβάλλει στην επαναπροσέγγιση των κοινοτήτων.

Η αναθεώρηση της εντολής του ΟΗΕ

Στο τέλος του γραπτού ανακοινωθέντος υπογραμμίζεται το εξής: «Οι εξελίξεις δείχνουν την ορθότητα της στάσης της τ/κ πλευράς σχετικά με την αναθεώρηση του καθεστώτος εντολής και καθηκόντων της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ υπό το πρίσμα των υφιστάμενων πραγματικοτήτων του νησιού».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Άσπονδοι φίλοι ή περιπαίζουν μας ούλλους;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  20:16

Τα τετράμηνα οδηγούν στα φροντιστήρια

«ενω πριν τα τετραμηνα οι γονεις και οι μαθητες δεν ειχαν ξανακουσει για φροντιστηρια. »
αντζελα  |  12:44

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X