ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οικολόγοι: Ο Πρόεδρος να συγκαλέσει Εθνικό πριν την προσφυγή για Αμμόχωστο

Με ανακοίνωση του το Κίνημα σημειώνει πως ο κ. Περδίκης ζήτησε Εθνικό από τις 18 Σεπτεμβρίου

Newsroom K

Εδώ και καιρό έπρεπε να γίνει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για το θέμα της προσφυγής της Αμμοχώστου, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων.

«Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες την ερχόμενη βδομάδα θα γίνει η προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την καταδίκη των σχεδίων της Τουρκίας για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ανέφερε σε δηλώσεις του στη Νέα Υόρκη εχθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης».

Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών στηρίζει μια καλά προετοιμασμένη προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την Αμμόχωστο. Δεν έχουμε όμως καμία πληροφόρηση για την προετοιμασία και τις προθέσεις της Κυβέρνησης αφού δεν έγινε αποδεκτή η εισήγηση μας να συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο για το θέμα της Αμμοχώστου».

«Γι’ αυτό και καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου κατά την οποία να συζητηθεί η πρόταση για προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών» αναφέρετε.

Παράλληλα υπενθυμίζεται πως «ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης με επιστολή του ημερομηνίας 18 Σεπτεμβρίου 2018 προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ζητά όπως το συντομότερο γίνει σύγκλιση του «Εθνικού Συμβουλίου» για το θέμα της Αμμοχώστου, προκειμένου να υπάρξει πλήρης και υπεύθυνη ενημέρωση για τα σχέδια της Τουρκίας».

«Ένα κάλεσμα το οποίο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αγνοεί επιδεικτικά» σημειώνεται χαρακτηρίστηκα, ενώ επισημαίνει ακόμη πως «δεν έχουμε τύχει ενημέρωσης γιατί απέτυχε η αποστολή της κ. Λουτ για καταρχήν συμφωνία στους όρους αναφοράς στις αρχές του μήνα».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση σημειώνει πως «για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν στον Εθνικό Συμβούλιο είναι τόσο σημαντικά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα αυτό, εγκαταλείποντας την τακτική «πράττω και ενημερώνω εκ των υστέρων» ή «όταν θα γίνει η προσφυγή θα το μάθετε».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση