ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:11
 

Οκτώβριο η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Πομπέο

Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως υπάρχει ελπίδα σε αυτή τη συνάντηση να γίνουν και κάποιες σημαντικές συμφωνίες

Newsroom K

Η εξέλιξη των σχέσεων Κύπρου – ΗΠΑ και η επικείμενη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό ομόλογο του κατά τον επόμενο μήνα, το αποτέλεσμα της άτυπης συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών των τριών εγγυητριών χωρών και οι επαφές και συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της 73ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη υπήρξαν τα σημαντικότερα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

"Ελπίζουμε ότι σε αυτή τη συνάντηση μπορεί να γίνουν και κάποιες σημαντικές συμφωνίες. Είναι όμως ήδη αισθητή σε όλες τις επαφές που έχουμε εδώ, ακόμη και στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αργά το απόγευμα χθες [σ.σ. 25 Σεπτεμβρίου 2018] με την ηγεσία της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής, η αναβάθμιση των σχέσεων της Κύπρου με τις ΗΠΑ. Αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στη σχέση με την εβραϊκή Διασπορά στις ΗΠΑ, και στη σχέση που έχουν οι Αμερικανο-εβραϊκές οργανώσεις με τους αποδήμους Κύπρου και Ελλάδας, και με το πλέγμα των τριμερών, και ιδιαίτερα με την τριμερή Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ. Η σχέση με τις ΗΠΑ, την οποία πρόσφατα περιέγραψε και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τα διαπιστευτήρια του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, του κ. Μάριου Λυσιώτη, ότι είναι στρατηγικού προσανατολισμού, πιστεύουμε ότι μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο για το Κυπριακό, παρότι αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο, αλλά και σε άλλα ζητήματα. Έχουμε ένα ζήτημα που είναι αυτό της UNFICYP αλλά υπάρχουν και άλλα ζητήματα όπως ο ρόλος που θέλει –και μπορεί – να διαδραματίσει η Κύπρος ως παράγοντας σταθερότητας", τόνισε ο κ. Προδρόμου.

Δεν έγινε διαπραγμάτευση με εγγυήτριες 

Σε ένα από τα άλλα τρέχοντα της επικαιρότητας στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στη συνάντηση των εγγυητριών, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος τονίζοντας πως σε αυτή δεν υπήρξε κάποιου είδους διαπραγμάτευση. Έγινε όπως είπε μια συζήτηση και "θέλουμε να θεωρούμε ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας που χρειάζεται να γίνει για να καταλήξουμε, κατ’ ευχήν, στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Η ενημέρωση που έγινε λέει ότι δεν υπήρξε κάτι σημαντικό που αξίζει να αναφερθεί".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X