ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:59
 

Οζερσάι: Όχι συνομιλίες δίχως κοινό όραμα

Προειδοποιεί ο Αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» των Κατεχομένων

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Δεν είναι εφικτή η επανέναρξη των συνομιλιών δίχως οι δυο πλευρές να έχουν δημιουργήσει ένα κοινό όραμα για το μέλλον της Κύπρου. Η επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν δεν πρόκειται να φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε στο τ/κ πρακτορείο ειδήσεων ο Αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» και «Υπουργός Εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι

Τα παραπάνω μηνύματα φρόντισε να στείλει στη δική του κοινότητα, στον Μουσταφά Ακιντζί, και στην ε/κ πλευρά, ο Αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» και «Υπουργός Εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι. Η τοποθέτηση του κ. Οζερσάι στο τ/κ πρακτορείο ειδήσεων, πριν το άνοιγμα των δυο οδοφραγμάτων εκλαμβάνεται ως ένα ξεκάθαρο μήνυμα, προειδοποιητικού χαρακτήρα, στον ηγέτη της τ/κ κοινότητας, ο οποίος θα απευθύνει μήνυμα με συνέντευξη Τύπου, σήμερα στις 19.30.

Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι, την παρούσα στιγμή οι δυο πλευρές έχουν αντικρουόμενα οράματα για το μέλλον της Κύπρου. Γι αυτόν τον λόγο, δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες. Οι δηλώσεις του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη υποστηρίζουν το παραπάνω συμπέρασμα. Ο ίδιος ο ΟΗΕ σε πρόσφατη έκθεση του υπογραμμίζει την σημασία του κοινού οράματος.

Μέχρι σήμερα οι συνομιλίες δεν έφεραν αποτέλεσμα επειδή δεν ήταν επικεντρωμένες στο αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι, λαμβάνοντας υπόψη της αυτή την πραγματικότητα, η τ/κ πλευρά θα πρέπει να αποδώσει ιδιαίτερη προσοχή στα δικά της βήματα καθώς η ε/κ ηγεσία επιχειρεί να περιορίσει την πολιτική ισότητα. Σύμφωνα με τον ίδιον, δεν υπάρχει λόγος για να συνεχιστούν οι συνομιλίες από το σημείο που διακόπηκαν.

Στην τ/κ κοινότητα, η προειδοποίηση του κ. Οζερσάι εκλαμβάνεται ως ένα νέο μήνυμα προς τον Τ/κ ηγέτη.

Επιμένει και για την ΑΟΖ

Ο κ. Οζερσάι επιμένει στις γνωστές θέσεις του και για την ΑΟΖ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, διατηρεί τη θέση του σχετικά με την έναρξη των εργασιών της ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ. Πριν από λίγες ημέρες, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η Τουρκία θα αντιδράσει στην έναρξη των εργασιών της αμερικανικής εταιρίας. Ο ίδιος είχε αναφερθεί στις ξεχωριστές εργασίες της Τουρκίας που ξεκινούν στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X