ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περδίκης: Τεράστια η ευθύνη κυβέρνησης και ΥΠΟΙΚ για το Συνεργατισμό

Έπαιξαν το δικό τους ρόλο στην καταστροφή της μοναδικής κρατικής τράπεζας και μιας κληρονομιάς που έχτισαν 110 χρόνια ιστορίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την εκτίμηση ότι είναι τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών προσωπικά στα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες και αφορούν το Συνεργατισμό, εξέφρασε την Τετάρτη ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και ερωτηθείς για το θέμα του Συνεργατισμού ο κ. Περδίκης είπε πως «όλα αυτά που αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι ενώ διορίστηκαν στον Συνεργατισμό για να τον σώσουν από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να κάνουν τη μπάζα τους, τους ενδιέφερε το ιδιωτικό τους προσωπικό συμφέρον και προωθούσαν δικούς τους ανθρώπους».

Πρόσθεσε ότι «έχει τεράστια ευθύνη και η κυβέρνηση και προσωπικά ο Υπουργός Οικονομικών γι’αυτά τα οποία αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες και έπαιξαν το δικό τους ρόλο στην καταστροφή της μοναδικής κρατικής τράπεζας και μιας κληρονομιάς που έχτισαν 110 χρόνια ιστορίας για τον Κυπριακό λαό».

Κληθείς να σχολιάσει τη συμπλήρωση σήμερα 54 χρόνων από τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας, ο κ. Περδίκης είπε πως ο ίδιος κατάγεται από την περιοχή και έχει έντονα συναισθήματα και σημείωσε πως «αυτό που συμβαίνει είναι εγκληματικό και προκλητικό. Ουσιαστικά η Τ/κ ηγεσία γιορτάζει την πρώτη εισβολή που έγινε στην Κύπρο από την Τουρκία το 1964, τους βομβαρδισμούς με ναπάλμ, τη δολοφονία παιδιών και γυναικών και είναι μια ένδειξη ότι η Τουρκοκυπριακή ηγεσία και βεβαίως ο τουρκικός κατοχικός στρατός, εξακολουθούν να βαδίζουν το δρόμο του σωβινισμού και του μιλιταρισμού».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ενισχυθεί η περιοχή της Τηλλυρίας, να ανοίξει το οδόφραγμα των Κοκκίνων, να εγκαταλειφθεί αυτή η στρατιωτική βάση, να αποστρατιωτικοποιηθεί η περιοχή, να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την περιοχή, να επιστρέψουν οι Τουρκοκύπριοι πίσω στα σπίτια τους στα Κόκκινα και τη Μασούρα και να μπορέσουν να ζήσουν οι κάτοικοι ειρηνικά μέσα στα πλαίσια της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ανέφερε ακόμα ότι «η Κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να είναι πιο διεκδικητική στο θέμα των Κοκκίνων. Είναι σκάνδαλο αυτό που συμβαίνει να διατηρείται μια στρατιωτική βάση, να ταλαιπωρεί μια ολόκληρη περιοχή, Πόλη Χρυσοχούς και Τηλλυρία επειδή θέλουν να έχουν ένα μνημείο σωβινισμού και μιλιταρισμού».

Για την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κινήματος, ο Γιώργος Περδίκης είπε πως «ενόψει της αυτονόμησης των δημόσιων Νοσοκομείων έχουμε ξεκινήσει μια σειρά από επισκέψεις σε όλα τα δημόσια Νοσηλευτήρια, ακούμε τα προβλήματα που έχουν το προσωπικό, οι εργαζόμενοι γιατροί, οι ασθενείς, τις ελλείψεις που υπάρχουν. Η βασική πολιτική μας θέση είναι ότι πριν από την αυτονόμηση τα δημόσια Νοσοκομεία πρέπει να εξοπλιστούν πλήρως, να αντιμετωπίσουν όλα τα κενά που έχουν σε προσωπικό και υποδομή για να μπορούν να ανταγωνιστούν δίκαια τον ιδιωτικό τομέα σε ένα αυτονομημένο πλέον περιβάλλον».

Πρόσθεσε ότι «στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου υπάρχουν προοπτικές για τη σωστή επένδυση να δημιουργηθούν τμήματα τα οποία να είναι οικονομικά βιώσιμα και να στηρίξουν τη γενική βιωσιμότητα του Νοσοκομείου. Απ’ ότι έχουμε πληροφορηθεί υπάρχουν σχεδιασμοί αλλά πρέπει να υπάρξει και πολιτική απόφαση για να γίνει σωστή οικονομική επένδυση ώστε να δημιουργηθεί Ογκολογικό Τμήμα και Τμήμα Αποκατάστασης που είναι δύο Τμήματα τα οποία μπορούν να προσφέρουν σημαντικά στην οικονομική βιωσιμότητα ενός αυτονομημένου Νοσοκομείου».

Αναφερόμενος σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο νοσηλευτήριο, ο κ. Περδίκης είπε πως αφορούν «κάποιες ειδικότητες στο προσωπικό όπως Νεφρολόγους, Γυναικολόγους, προβλήματα παρατηρούνται στις λίστες αναμονής όπου υπάρχει μια βιώσιμη προσέγγιση ενώ υπάρχει επίσης πρόβλημα στο νοσηλευτικό προσωπικό στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών. Η Διευθύντρια και το προσωπικό του Νοσοκομείου καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες και υπάρχει μεγάλη αγωνιστικότητα στο προσωπικό για αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Είπε ακόμα ότι το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου είναι ένα «ειδικό Νοσοκομείο γιατί υπάρχουν και τουρίστες ασθενείς, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να παρατηρείται έξαρση» στην περίθαλψη ασθενών και σημείωσε πως «πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε η προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό και η Διευθύντρια του Νοσοκομείου να ενισχυθεί και από την πολιτεία και να αντιμετωπιστούν οι πραγματικές ανάγκες των ασθενών της περιοχής Αμμοχώστου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Ακάμα

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X