ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θύμα των fake λογαριασμών ο Ακιντζί

Προσπάθεια να πλήξουν τον τ/κ ηγέτη αναφέρουν κύκλοι των συνεργατών του

Εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού η τουρκοκυπριακή κοινότητα, στον κόσμο του διαδικτύου βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα, στο «twitter» άρχισαν να εμφανίζονται λογαριασμοί (accounts) που με μια πρώτη ματιά δημιουργούν στον επισκέπτη την εντύπωση ότι πρόκειται για επίσημους λογαριασμούς της τ/κ ηγεσίας. Οι δημιουργοί αυτών των «fake» λογαριασμών χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα για να δημιουργήσουν την λανθασμένη εντύπωση ότι ανήκουν στην τ/κ ηγεσία. Έτσι λ.χ. είτε χρησιμοποιούν φωτογραφίες της ίδιας της τ/κ ηγεσίας είτε παραποιούν αγγλικούς όρους. Σε μια περίπτωση ένα νέο «account» έφερε στον τίτλο του την ονομασία «offical» (η σωστή ορθογραφία στα αγγλικά είναι «official»).

Όλα τα προαναφερόμενα «fake accounts» επιστρατεύουν την εθνικιστική ρητορική για να επιτεθούν κατά της τ/κ ηγεσίας. Επίσης, βάλλουν κατά της δικοινοτικής συνεργασίας και ασκούν έντονη κριτική στον τ/κ ηγέτη.

Η «λίστα» εμπλουτίζεται

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η λίστα των «fake accounts» εμπλουτίζεται με νέους λογαριασμούς που παρουσιάζονται ως προσωπικοί δίαυλοι επικοινωνίας των στενών συνεργατών του τ/κ ηγέτη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του συμβούλου επικοινωνίας του κ. Ακιντζί, του επικοινωνιολόγου Αλί Μπιζντέν. Πριν από λίγες ώρες, στο διαδίκτυο εμφανίστηκε «fake account» που χρησιμοποιεί το όνομα του τ/κ επικοινωνιολόγου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το αν η νέα εξέλιξη είναι κομμάτι μιας οργανωμένης προσπάθειας που στρέφεται κατά του τ/κ ηγέτη ή όχι.

Η ερμηνεία της τ/κ ηγεσίας

Στους κύκλους του «προεδρικού» ορισμένοι συνεργάτες της τ/κ ηγεσίας προβάλλουν την άποψη ότι ορισμένα στελέχη της τ/κ δεξιάς, με μεμονωμένες προσπάθειες επιχειρούν να πλήξουν την τ/κ ηγεσία από την περίοδο της έναρξης της «προεκλογικής» εκστρατείας. Για τις ανάγκες αυτής της προσπάθειας το 2020 επιστρατεύτηκε και το διαδίκτυο. Οι πρώτες επιτυχημένες απόπειρες σημείωσαν επιτυχία και έτσι σήμερα έχουμε νέους φιλόδοξους χρήστες των υπηρεσιών του διαδικτύου που επιχειρούν να βάλλουν κατά της ηγεσίας του κ. Ακιντζί.
Από την πλευρά του, ο κ. Ακιντζί ζητά από δημοφιλείς υπηρεσίες του διαδικτύου, όπως λ.χ. το twitter, να προχωρήσουν στην αφαίρεση των «fake accounts». Μέχρι στιγμής τα σχετικά διαβήματα δεν έχουν αποδώσει θετικό αποτέλεσμα.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση