ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:52
 

Προδρόμου: Δεν προκύπτει αποκλεισμός της Γενικής Εισαγγελίας

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τον Γενικό Εισαγγελέα για τη συνάντηση του Προέδρου με τους Δικαστές του Ανωτάτου

Newsroom K

Κακώς γίνεται αναφορά σε «αποκλεισμός της Γενικής Εισαγγελίας» διευκρινίζει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, αναφερόμενος σε τοποθετήσειες κάποιων πολιτικών κομμμάτων.

Όπως δήλωσε ο κ. Προδρόμου, «η εξελισσόμενη προσπάθεια συνολικής μεταρρύθμισης του συστήματος δικαιοσύνης δεν πρόκειται να αποκλείσει, αλλά τουναντίον θα συμπεριλάβει σε ένα διευρυμένο διάλογο όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως είναι η Γενική Εισαγγελία, ο Δικηγορικός Σύλλογος και άλλοι, ενώ βεβαίως στη συζήτηση θα συμμετάσχει και το κοινοβούλιο που θα κληθεί να εγκρίνει τις απαραίτητες νομοθετικές αλλαγές».

Πρόσθεσε δε πως για ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο ζήτημα δεν πρέπει να δημιουργείται σύγχυση ούτε απροβλημάτιστα να προβάλλονται αστήρικτοι ισχυρισμοί.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ανωτάτου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Προδρόμου, ανέφερε πως έγινε κατόπιν αιτήματος των τελευταίων, το οποίο μάλιστα υποβλήθηκε πολύ νωρίτερα από την πρόσφατη κρίση και δημόσια συζήτηση. 

«Αντικείμενο της συνάντησης και των συζητήσεων ήταν αλλαγές που πρέπει να επέλθουν στη δομή, την οργάνωση και λειτουργία των δικαστηρίων, θέμα που είναι αρμοδιότητα του Ανωτάτου Δικαστηρίου και για αυτό οι συνεννοήσεις όσον αφορά αυτό το τμήμα της όλης μεταρρυθμιστικής πολιτικής της Κυβέρνησης γίνονται με τα μέλη του Ανωτάτου», σημειώνει.

«Επομένως», αναφέρει, «δεν μπορεί να γίνεται λόγος για αποκλεισμό κανενός. Θα πρέπει μάλιστα να σημειώσω ότι σήμερα, μετά τη συνάντηση και την πρόοδο που σημειώθηκε, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ενημέρωσε πλήρως τον Γενικό Εισαγγελέα. Εξάλλου, ο Υπουργός ενημέρωσε σήμερα και τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου».

Πλέον, σημειώνει ο κ. Προδρόμου, βρίσκεται σε εξέλιξη μια ευρεία και ουσιαστική αναμόρφωση του συστήματος της δικαιοσύνης, η οποία, μεταξύ άλλων, θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το χρόνιο πρόβλημα των καθυστερήσεων, το οποίο είναι κοινή διαπίστωση ότι θα πρέπει να αντιμετωπισθεί.

«Στόχος του Υπουργού και της Κυβέρνησης είναι μέσα στους επόμενους μήνες και μέχρι την Άνοιξη να βρίσκονται ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων για έγκριση τα βασικά νομοσχέδια της μεταρρύθμισης». 

Καταληκτικά ο κ. Προδρόμου δήλωσε πως «ελπίζουμε ότι, από τη στιγμή που παρατηρείται συναίνεση των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων, σε αυτή την προσπάθεια που έχει τεράστια σημασία για τη χώρα μας, θα υπάρξει η θετική συμβολή και όλων των πολιτικών δυνάμεων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Το Εδιμβούργο προειδοποιεί τον Τζόνσον με νέο δημοψήφισμα

«Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας θα μπορούσε να το πει λακωνικά και Ελληνικότατα "Έσσεται Ήμαρ"»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:01

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X