ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προδρόμου: Tεράστια πρόοδος που έχει σημειωθεί στην οικονομία

Ο κ.Προδρόμου δήλωσε ότι οι επισημάνσεις των εποπτών επιβεβαιώνουν τον προσανατολισμό του Προέδρου και της Κυβέρνησης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι επισημάνσεις που γίνονται στην έκτη μετα-μνημονιακή επισκόπηση της κυπριακής οικονομίας σχετικά με την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων  είναι οπωσδήποτε ορθές και επιβεβαιώνουν τον ευρύτερο προσανατολισμό του Προέδρου και της Κυβέρνησης, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου σημειώνει ότι μέσα από την επισκόπηση της κυπριακής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ταυτόχρονα από το ΔΝΤ προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα και επισημάνσεις.
 
«Γενικά διαπιστώνεται για μια ακόμα φορά η τεράστια πρόοδος που έχει σημειωθεί στην οικονομία της χώρας μας. Όπως σημειώνεται, παρά μια κάποια κόπωση στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, η Κύπρος ξεχωρίζει και το 2019 με ισχυρή ανάπτυξη της τάξης του 4%», αναφέρει.

Προσθέτει ότι πράγματι, είναι καιρός να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση τόσο για τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματικότητα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι σημαντικό επίσης, συμπληρώνει, να εγκριθούν και να προωθηθούν προτάσεις της Κυβέρνησης για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος.
«Όπως διαπιστώνει η επισκόπηση των Εποπτικών Αρχών, μεγάλης σημασίας είναι και η μεταρρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση στον τομέα της δικαιοσύνης, ενώ πρωταρχικής σημασίας είναι και η εφαρμογή του ΓΕΣΥ στην οποία, παρά τις δυσκολίες, η Κυβέρνηση, προχωρά με συνέπεια», αναφέρεται.
 
Αναφορικά με το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο κ. Προδρόμου σημειώνει ότι  εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη ανοιχτή πρόκληση στην οικονομία.

« Όπως ακριβώς καταγράφεται στην επισκόπηση, τον τελευταίο καιρό σημειώθηκε πολύ μεγάλη πρόοδος που βελτίωσε αισθητά τη θέση των δυο μεγάλων τραπεζών. Ωστόσο, το θεσμικό πλαίσιο που ίσχυσε δεν επέτρεψε η βελτίωση να φτάσει στο επίπεδο που είναι αναγκαίο. Επομένως, χρειάζεται να συνεχιστούν οι προσπάθειες, ενώ πρέπει να έχουμε συνείδηση ότι ο όγκος των προβληματικών δανείων δεν είναι απλά ζήτημα κυβερνητικής πολιτικής, αλλά θέμα που εξαρτάται και πρέπει να αντιμετωπίσει συνολικά το πολιτικό σύστημα, όπως ακόμα, ευρύτερα, και η κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

Ο Γκαίμπελς ξανακτυπά!!!

Ai Em
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

«Τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης! Ο ενταφιαστής των ιδεών Γκάλι και ίσως της πιο σοβαρής προσπάθειας ...»
Giannos  |  14:35

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Σήμερα στην «Κ»: Ποια η νέα κίνηση του γενικού γραμματέα στο Κυπριακό

«προσφέρουμε 2% αξιόπιστο δάνειο για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγορά διαμερίσματος, αυτοκινήτου και ...»
matto gregio  |  04:56

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X