ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:57
 

Προδρόμου: Το ΑΚΕΛ αντιστρατεύεται τις θέσεις της ε/κ πλευράς

Επιλέγουν να αγνοούν ότι η τουρκική πλευρά απορρίπτει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων λέει ο Π.Προδρόμου για το ΑΚΕΛ

Newsroom K

Απαντώντας στην κριτική του ΑΚΕΛ ότι ο Πρόεδρος πλήττει την αξιοπιστία της ε/κ πλευράς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σήκωσε το γάντι αναφέροντας πως η πολεμική που ασκεί το ΑΚΕΛ αντιστρατεύεται πλέον τις θέσεις της ε/κ πλευράς. Και αυτό γιατί όπως σημειώνεται αγνοεί ότι η τουρκική πλευρά συστηματικά απορρίπτει την επανέναρξη διαπραγματεύσεων όπως είχαν φτάσει στο Κραν Μοντανά αλλά και ότι προσπαθεί να εξουδετερώσει το πλαίσιο Γκουτέρες.

Αγνοούν την τουρκική πλευρά

«Επιλέγοντας να αγνοεί το ότι η τουρκική πλευρά συστηματικά απορρίπτει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί όπου είχαν φτάσει στο Κραν Μοντανά και εγείρει συνεχώς νέες αξιώσεις, το ΑΚΕΛ κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ΄πλήττει την προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων’» αναφέρεται σε γραπτή απάντηση του κ. Προδρόμου.

«Επιλέγοντας» όπως καταγράφεται «να κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται πως η τουρκική πλευρά συστηματικά προσπαθεί να εξουδετερώσει το Πλαίσιο με τις έξι παραμέτρους που πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας, ως προς το μείζον θέμα της ασφάλειας ή ακόμα να αλλοιώσει κεντρικές συντεταγμένες, όπως η δημογραφική αναλογία, το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που παρουσιάζει «έλλειμμα αξιοπιστίας» ή και «καταστρέφει το Πλαίσιο Γκουτέρες».

«Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών τον τρόπο που επιλέγει να πολιτεύεται το ΑΚΕΛ στο εθνικό ζήτημα. Παρ’ όλη, όμως, την πολεμική που καθημερινά ασκεί το ΑΚΕΛ και η οποία τελικά καταλήγει να αντιστρατεύεται και τις ίδιες τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνεχίσει να προσπαθεί για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης πάνω στις σωστές βάσεις και να επιδιώκει μια λειτουργική και βιώσιμη λύση που να απαλλάσσει τη χώρα μας από την τουρκική κατοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πρωί ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου είχε επικρίνει τη στάση του Νίκου Αναστασιάδη. «Μέρα με τη μέρα αντί να διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν, αυτή η προοπτική απομακρύνεται. Είναι φανερό ότι αντί να επιδιώκεται συμφωνία για τους όρους αναφοράς, καθήκον που έθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ στις δύο πλευρές, ουσιαστικά έχουμε πλέον εισέλθει σε ένα παιγνίδι επίρριψης ευθυνών» ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

«Κανείς» όπως είπε «δεν ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αποδεχθεί τις τουρκοκυπριακές αξιώσεις στο θέμα της μιας θετικής ψήφου αναφορικά με τα όργανα χαμηλής πολιτικής. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο Πρόεδρος μπορεί να θέτει νέα θέματα, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο Πλαίσιο Γκουτιέρες, ή να αναιρεί συγκλίσεις. Αυτό δυστυχώς ο Πρόεδρος το έκανε μερικές φορές. Το έκανε στο θέμα της αποκεντρωμένης ομοσπονδίας τη στιγμή που οι ομοσπονδιακές αρμοδιότητες ήταν συμφωνημένες. Το έκανε στο θέμα της μιας θετικής ψήφου στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο επίσης ήταν συμφωνημένο και επιβεβαιώθηκε στο Κραν Μοντανά. Το έκανε και τώρα με την αναίρεση της σύγκλισης για προεδρικό πολίτευμα, θέτοντας θέμα κοινοβουλευτικού συστήματος και εκ περιτροπής πρωθυπουργίας που συζητήθηκε στο παρελθόν και απορρίφθηκε» σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

Καταστρέφει το Πλαίσιο Γκουτέρες

«Μ’ αυτό τον τρόπο ο κ. Αναστασιάδης καταστρέφει το Πλαίσιο Γκουτιέρες, το οποίο διατείνεται ότι θέλει να προστατέψει, κατηγορώντας μάλιστα την τουρκοκυπριακή πλευρά ότι προσπαθεί να το ανατρέψει. Με τέτοιες προσεγγίσεις ο Πρόεδρος πλήττει την προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και καταστρέφει την αξιοπιστία της ελληνοκυπριακής πλευράς. Την αφήνει εκτεθειμένη έναντι της διεθνούς κοινότητας. Μ’ αυτό το έλλειμμα αξιοπιστίας πώς θα πείσει ο Πρόεδρος τα Ηνωμένα Έθνη ότι είναι η τουρκοκυπριακή πλευρά που προσπαθεί να ανατρέψει το Πλαίσιο Γκουτιέρες; Ο κίνδυνος να θεωρηθεί η πλευρά μας τουλάχιστον συνυπεύθυνη για τις όποιες αρνητικές εξελίξεις είναι πολύ μεγάλος και γι’ αυτό θα φέρει ακεραία την ευθύνη ο κ. Αναστασιάδης» κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

ΣΧΟΛΙΑ

Προτιμώ να μείνει νηστικός ή να τρέχω μες την βροχή, παρά να ακούω τον Άντρο και τον Στέφανο να κάνουν την καθημερινή και ανούσια τους αντιπολίτευση, που κατάντησε μάλλον ασθένεια.

Οι άνθρωποι τελικά ανέλαβαν, ως δικηγόροι, τη στήριξη του Ακιντζί απλά και μόνο για να πείσουν τους οπαδούς τους! Αμ δε!!

Διαβάζω και ακούω και τους δύο να προφέρουν το όνομα του Γκουτέρες, “Γκουτιέρες” και διερωτώμαι γιατί! Τα άλλα σκληροπυρηνικά μέλη του ΑΚΕΛ τον ονομάζουν Γκουτέρες!!!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X