ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προδρόμου: Το ΑΚΕΛ προκαλεί απογοήτευση ως προς τα κίνητρα και τις σκοπιμότητές του

Eπισημαίμει πως στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ «αφιερώνει μόλις 12 λέξεις ως αντίδραση στην παράνομη και παντελώς απαράδεκτη επίθεση της Τουρκία»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Για μια φορά ακόμα, με σημερινή δήλωση, το ΑΚΕΛ προκαλεί απογοήτευση και περίσκεψη ως προς τα βαθύτερα κίνητρα και τις σκοπιμότητές του» αναφέρει σε γραπτή του απάντηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο ίδιος επισημαίμει πως στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ «αφιερώνει μόλις 12 λέξεις ως αντίδραση στην παράνομη και παντελώς απαράδεκτη επίθεση της Τουρκίας κατά της χώρας μας, προκειμένου στη συνέχεια το υπόλοιπο 90% της δήλωσης να αποτελεί επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις πολιτικές της Kυβέρνησής μας».

«Με τις τοποθετήσεις του, το ΑΚΕΛ παρουσιάζεται ως μια από τις ελάχιστες, αν όχι η μόνη, πολιτική δύναμη στην Ευρώπη που παραβλέπει το παντελώς αυθαίρετο των επιθετικών κινήσεων και τον απολύτως αυταρχικό τρόπο συμπεριφοράς του τουρκικού καθεστώτος, το οποίο δεν ενδιαφέρεται να έχει την παραμικρή συνάφεια με το δίκαιο ή τα διεθνή θέσμια, και σπεύδει να καταλογίσει ευθύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Αντί να δει πώς κινείται γενικά η Τουρκία, σπεύδει να κατηγορεί τη δική μας πλευρά ότι «διευκόλυνε την τουρκική επιθετικότητα» ή και «απενοχοποίησε την Τουρκία», σημειώνει.

Την ίδια στιγμή αναφέρει πως «διερωτάται κανείς με ποιό τρόπο μπορεί εξελίξεις, όπως π.χ. η σαφέστατη καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να αποτελεί για το ΑΚΕΛ «απενοχοποίηση της Τουρκίας»... Το ΑΚΕΛ αποτελεί και τη μοναδική πολιτική δύναμη σε Κύπρο και Ελλάδα που δεν θέλει να δει την απόλυτη ευθύνη της ίδιας της Τουρκίας για το αδιέξοδο στη Διάσκεψη του Κραν Μοντανά και εξακολουθεί να θεωρεί ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν «συνυπεύθυνη με την τουρκοκυπριακή για το ναυάγιο».

«Δεν θα άξιζε ίσως να ασχοληθούμε με τοποθετήσεις που πιθανώς να επηρεάζονται από την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, αν δεν διερχόταν η ίδια η χώρα μας πραγματικά δύσκολες στιγμές μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα και αν μηνύματα όπως αυτά που στέλνει το ΑΚΕΛ όχι μόνο δεν ενισχύουν, αλλά ενδεχομένως εξασθενούν τις προσπάθειές μας να αποκρούσουμε την τουρκική επιθετικότητα. Την ώρα που το μόνο που έχει να προβάλει το ΑΚΕΛ είναι ότι θα έπρεπε να υπήρχαν διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, πρέπει να επαναλάβουμε το ερώτημα που εδώ και καιρό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε στην ηγεσία του ΑΚΕΛ αλλά εκείνη αποφεύγει να απαντήσει:
- τι άλλο θεωρούν ότι έπρεπε να είχε γίνει προκειμένου η Τουρκία να εγκαταλείψει την άρνησή της να διαπραγματευτεί και τις προσπάθειες να επιβάλει τις δικές της αυθαίρετες βλέψεις;».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση