ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Προεδρικό: Έγνοια του ΑΚΕΛ η απομάκρυνση του Προέδρου

Γραπτή απάντηση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Κλέλιας Βασιλείου στον ΓΓ του ΑΚΕΛ

Newsroom K

Την απάντηση της προς την Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού και τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» έδωσε μέσω γραπτής της ανακοίνωσης η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου.

Όπως σημειώνει «τις προτεραιότητες του κόμματος του τις έθεσε ο ίδιος ο ΓΓ του ΑΚΕΛ o οποίος αναφέρει ότι η απομάκρυνση του Προέδρου Αναστασιάδη από την εξουσία, μόλις ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή του με 57%, είναι η κύρια έγνοια του ΑΚΕΛ. Για αυτό και η προσπάθεια του ΑΚΕΛ να βρει συμμάχους, στην πιο πάνω προτεραιότητα που έχει θέσει».

«Πότε, επιτέλους, το ΑΚΕΛ θα κατανοήσει πως με την απόδοση ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά, το μόνο που επιτυγχάνει είναι την αποενοχοποίηση της Τουρκίας»

Παράλληλα τονίζει πως «ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπόσχεται σήμερα ότι, την κρίσιμη ώρα για το Κυπριακό το ΑΚΕΛ θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, ελπίζουμε ότι αυτή η υπόσχεση δεν θα είναι όπως ήταν η απόφαση του κατά το 2004 όταν, προκειμένου να τσιμεντώσει το ναι, είπε όχι».

«Ούτε όπως ήταν η «υπεύθυνη» στάση του ΓΓ του ΑΚΕΛ για το Κραν Μοντανά, όπου ενώ εκθείαζε τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας να καταθέσει γραπτώς προτάσεις επί του πλαισίου του ΓΓ των ΗΕ, στη συνέχεια υιοθετώντας άλλο καθ΄ υπαγόρευση αφήγημα, τον κατηγορούσε ως υπαίτιο της κατάρρευσης των συνομιλιών» σημείωσε.

«Δεν αξιοποιήθηκε η περίοδος διακυβέρνησης ΑΚΕΛ»

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει πως «ένα άλλο ερώτημα που τίθεται στο ΑΚΕΛ είναι, αφού στην ουσία ενοχοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά για τη μη λύση του Κυπριακού, γιατί το ίδιο το ΑΚΕΛ δεν αξιοποίησε την περίοδο της διακυβέρνησης του με συνομιλητή τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, για να λύσει το Κυπριακό;».

«Επιπρόσθετα, θέλουμε να ρωτήσουμε το ΑΚΕΛ κατά πόσο η προτεραιότητα που έχει θέσει για απομάκρυνση του Προέδρου Αναστασιάδη από την εξουσία, το παρεμποδίζει να βλέπει τις συνεχείς απειλές και παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, τις προθέσεις της Άγκυρας να αλλάξει το καθεστώς της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και, ακόμα, την προσπάθεια αλλαγής της βάσης λύσης από την ψευδοκυβέρνηση με την ενθάρρυνση της Άγκυρας, καλώντας την ίδια ώρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πείσει για τις καλές του προθέσεις σε ό,τι αφορά την εξεύρεση μόνιμης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού» είπε.

Καταλήγοντας, η κ. Βασιλείου διερωτάται «πότε, επιτέλους, το ΑΚΕΛ θα κατανοήσει πως με την απόδοση ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά, το μόνο που επιτυγχάνει είναι την αποενοχοποίηση της Τουρκίας με τις επεκτατικές βλέψεις;».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

360: Η ασφάλεια των εργοταξίων στο προσκήνιο

«Δηλαδή αποκλείστηκε η περίπτωση αυτοκτονίας;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:39

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X