ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:01
 

Προγραμματισμός συζητήσεων στο ΣΑ του ΟΗΕ για ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Η ενημέρωση του σώματος από την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, θα λάβει χώρα το πρωί της 22ας Ιανουαρίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Για τις 30 Ιανουαρίου έχει οριστεί η ανοιχτή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, για την υιοθέτηση του ψηφίσματος για ανανέωση για ακόμη έξι μήνες της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον Ιανουάριο (Δομινικανή Δημοκρατία), στις 17 Ιανουαρίου έχει οριστεί η συνάντηση των χωρών που συνεισφέρουν με προσωπικό στη δύναμη, ενώ η ενημέρωση του σώματος από την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, θα λάβει χώρα το πρωί της 22ας Ιανουαρίου.

Η έκθεση του Γενικού Γραμματέα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναμένεται να επιδοθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας πριν τις 10 Ιανουαρίου. Εκτός της συγκεκριμένης έκθεσης, το Συμβούλιο Ασφαλείας θα εξετάσει και την έκθεση καλών υπηρεσιών που παρουσίασε στις 15 Οκτωβρίου ο κ. Γκουτέρες.

Σημειώνεται πως με το ψήφισμα 2430 της 26ης Ιουλίου 2018, το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητούσε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να συμπεριλάβει στην έκθεση αναφορά για την πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Προεδρεύων του Συμβουλίου Ασφαλείας θα είναι ο πρέσβης της Δομινικανής Δημοκρατίας Χοσέ Σίνγκερ. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα αυτή συμμετέχει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στο Συμβούλιο επίσης θα συμμετάσχουν την προσεχή διετία η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ινδονησία και η Νότια Αφρική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X