ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόταση Αβέρωφ για κατάργηση τέλους στο αγροτικό ρεύμα που αφορά συνεισφορά στις ΑΠΕ

Είναι μια μικρή κίνηση με συμβολικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την πρόθεση του ΔΗΣΥ να καταθέσει την ερχόμενη Παρασκευή πρόταση νόμου στην Βουλή για κατάργηση του τέλους που επιβάλλεται στο αγροτικό ρεύμα για συνεισφορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
«Το θεωρούμε άδικο ο γεωργός μας, αυτός που είναι κοντά και διατηρεί το περιβάλλον να τον βάλλουμε να πληρώνει και να ανεβάζουμε τα κόστη του σε μια συνεισφορά που δεν θα επηρεάσει το Ταμείο των ΑΠΕ γιατί δεν ξεπερνά το 1,4% του συνολικού ποσού που μαζεύεται κάθε χρόνο για τις ΑΠΕ», είπε ο κ. Νεοφύτου, στο περιθώριο επίσκεψης του στη βιομηχανία Alion Vegetables & Fruit Co Ltd, στο Δάλι.
 
Είναι μια μικρή κίνηση με συμβολικό αποτέλεσμα με βάση το οποίο θα εξοικονομούνται για τους γεωργούς μας γύρω στο 1 εκ. ευρώ τον χρόνο, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος ανέφερε πως με αυτή την κίνηση θέλει να στείλει «το ξεκάθαρο μήνυμα» που είναι η έγνοια του ΔΗΣΥ για τον αγροτικό κόσμο.
 
Αναφερόμενος στη βιομηχανία Alion Vegetables & Fruit Co Ltd, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «αυτή είναι η Κύπρος, του μόχθους και της επιτυχίας» και «δεν είναι η Κύπρος της μιζέριας που θέλουν κάθε μέρα κάποιοι να την παρουσιάζουν».
 
«Κάποιοι που χτυπούν από το πρωί μέχρι τη νύχτα την επιχειρηματικότητα», είπε ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος συνεχάρη τους ιδιοκτήτες της εταιρείας γιατί πίστεψαν, όπως είπε, στην γεωργία και από την μια παράγουν και από την άλλη έχουν το δίκτυο της διανομής.
 
Ανέφερε ότι με αξιοπιστία μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση σήμερα εργοδοτεί 300 άτομα, κάνει εξαγωγές σε 30 χώρες και πρόσθεσε ότι αυτή είναι η δύναμη της Κύπρου.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έστειλε το μήνυμα για τις τεράστιες προοπτικές, όπως είπε, που έχει η Κύπρος «αν αφήσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία, τους ανθρώπους που δημιουργούν θέσεις εργασίας, τους ανθρώπους που δίνουν ευκαιρία στους γεωργούς μας, στον πρωτογενή τομέα να παράγει».
 
Ο εκ των ιδιοκτητών της βιομηχανίας Δώρος Ζαβός είπε ότι η εταιρεία ασχολείται με την παραγωγή και επεξεργασία φρέσκων λαχανικών και αρωματικών εδώ και τριάντα χρόνια, είναι πρωτοπόρος στην κυπριακή αγορά και κάνει εξαγωγές σε πέραν των 25 χωρών.
 
Ανέφερε ότι η εταιρεία παράγει τα προϊόντα της κατά 90% με αυστηρές προδιαγραφές και εργοδοτεί πέραν των 300 ατόμων παγκύπρια και «προσπαθεί κάτω από δύσκολες συνθήκες να συνεχίσει το έργο της».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X