ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πυρά «ΥΠΕΞ» σε Λονδίνο για την συνέντευξη στην «Κ»

Μοναδική λύση η καταχώριση της κυριαρχικής ισότητας προμηνεύει ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο «Υπουργός Εξωτερικών» τοποθετήθηκε σχετικά με τα νέα μηνύματα που στέλνει το Λονδίνο για το Κυπριακό δια μέσου της εφημερίδας μας. Σε γραπτό ανακοινωθέν με τίτλο «σχετικά με τη δήλωση του Βρετανού Highπατου Αρμοστή Stephen Lillie, διαπιστευμένου στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση, στην εφημερίδα Καθημερινή», ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου προβάλλει την άποψη ότι το στυλ του Βρετανού διπλωμάτη «δείχνει ότι διαιωνίζεται η τυπική νοοτροπία της αποικιοκρατίας».

«Η δήλωση του Lillie ότι οι πρωτοβουλίες της Αγγλίας είναι συμβατές με την ιδέα της αποκεντρωμένης ομοσπονδίας του Αναστασιάδη, καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη γνωστή στάση της Αγγλίας προς την ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτή η στάση του Ηνωμένου Βασιλείου, μιας από τις εγγυήτριες χώρες, απέναντι στην Κύπρο είναι απαράδεκτη», ισχυρίζεται ο «ΥΠΕΞ», ο οποίος προσθέτει τα εξής: «Στην πραγματικότητα, μόνο η Τουρκία μεταξύ των εγγυητριών δυνάμεων εκπληρώνει τα καθήκοντα και τις ευθύνες της, ενώ οι άλλες είναι απασχολημένες με την υποστήριξη των ρατσιστικών και φανατικών πολιτικών της ε/κ πλευράς. Λόγω της άρνησης της ελληνοκυπριακής πλευράς να μοιραστεί την εξουσία και τον πλούτο με τον τουρκοκυπριακό λαό, οι διαπραγματευτικές διαδικασίες που διεξάγονται σε αυτό το έδαφος έχουν αποτύχει εδώ και χρόνια και η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει φέρει στο προσκήνιο το νέο της όραμα για μια αποδεκτή και βιώσιμη συμφωνία».

Στην συνέχεια του τ/κ ανακοινωθέντος τονίζονται τα εξής: «Το νέο όραμα της τουρκοκυπριακής πλευράς καταγράφηκε κατά τη διάρκεια των 5 ανεπίσημων συναντήσεων του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκαν στη Γενεύη. Αυτή η πρόταση βασίζεται σε μια αρχή που προβλέπει την καταχώριση της κυριαρχικής μας ισότητας και της ίσης διεθνούς θέσης. Είναι μάταιο να επιμένουμε σε ένα λεγόμενο μοντέλο λύσης που δεν προβλέπει αυτήν την αρχή και συμβάλλει στη συνέχιση της άδικης και απάνθρωπης απομόνωσης του τ/κ λαού».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση