ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σάρωσε η Στέλλα στις εσωκομματικές

Στέλλα Κυριακίδου και Νίκος Νουρής θεωρούνται κι οι εκλεκτοί του Αβέρωφ Νεοφύτου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Στέλλα Κυριακίδου Γιώργος Γεωργίου και Νίκος Νουρής είναι οι νέοι αντιπρόεδροι του Δημοκρατικού Συναγερμού που εξέλεξε η συναγερμική βάση. Στην κάλπη προσήλθαν 13601 συναγερμικά μελη και φίλοι ένας αριθμός πολύ ικανοποιητικός σύμφωνα με την Πινδάρου, καθώς το 2013, όταν οι υποψήφιοι ήταν 14, προσήλθαν στην κάλπη 18.000 μέλη.

Με ευλογίες Αβέρωφ

Η Στέλλα Κυριακίδου θεωρείται η μεγάλη νικήτρια της κάλπης καθώς συγκέντρωσε 8653 ψήφους αφήνοντας κατά πολύ πίσω τους τρεις άντρες συναγωνιστές της. Υπενθυμίζεται πως ήταν η μόνη η οποία δεν προχώρησε σε προεκλογική εκστρατεία καθώς απουσίαζε για εργασίες στις Βρυξέλλες. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ωστόσο έκανε έστω και ευσχήμως τις κινήσεις στήριξής του προς την κα Κυριακίδου συγχαίροντάς την μέσω ανακοίνωσης και tweet για τον διορισμό της ως προεδρεύσασα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Στέλλα Κυριακίδου είχε εκλεγεί δεύτερη σε σειρά προτίμησης το 2013, 5782 ψήφους. Η πρώτη θέση πάντως στις εσωκομματικές αποτελούν και την προθέρμανση στο ενδεχόμενο που επαληθευθεί η υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές και ακολούθως ο διορισμός της στη συνέχεια ως Επιτρόπου. Και ο Νίκος Νουρής που εκλέγηκε με 7627 ψήφους όπως λέγεται αποτελούσε ένα από τα πρόσωπα που ήθελε ο Αβέρωφ Νεοφύτου να βρίσκονται δίπλα του στην ηγεσία του κόμματος. Μάλιστα, αρκετοί βουλευτές έδειξαν την εκτίμησή τους προς το πρόσωπό του, όπως οι Δημήτρης Δημητρίου, Ζαχαρίας Ζαχαρίου αλλά και ο Νίκος Τορναρίτης έστω και διακριτικά. Η Στέλλα Κυριακίδου είχε ένα σημαντικό έρεισμα σε όλες τις επαρχίες, ωστόσο σύμφωνα με πηγές, ήρθε πρώτη με διαφορά τόσο στην επαρχία Λευκωσίας όσο και στην επαρχία Λεμεσού.

Ο βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Γεωργίου τερμάτισε δεύτερος με 7961 ψήφους, ενώ το 2013, εκλέγηκε πρώτος στη θέση του αντιπροέδρου με 6113 ψήφους. Ο κ. Γεωργίου είχε έρεισμα στις επαρχίες Λάρνακα Αμμόχωστο και Πάφο, ενώ αρκετοί ήταν και οι βουλευτές που τον στήριξαν.

Ο Ευθύμιος Δίπλαρος, αν και δεν κατάφερε να εκλεγεί στη θέση του αντιπροέδρου είχε 207 ψήφους διαφορά από τον Νίκο Νουρή. Ήταν από τους υποψήφιους που κινητοποιήθηκε αρκετά κατά τον προεκλογικό, ενώ η εμφάνισή του στην κάλπη μαζί με τον Νίκο Αναστασιάδη έδωσε σε πολλούς την εντύπωση πως αποτελούσε τον εκλεκτό του Προέδρου της Δημοκρατίας και κουμπάρου του. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Δίπλαρος είχε ιδιαίτερο έρεισμα στη Λεμεσό. Ο βουλευτής Λεμεσού μέσω tweet ευχαρίστησε τον κόσμο που τον ψήφισε και συνεχάρη τους ανθυποψήφιούς του. «Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν.

Στόχος όλων είναι η παράταξή μας να πάει μπροστά. Όλοι μαζί ενωμένοι συνεχίζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά καταδεικνύοντας πως δεν θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα.

Με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου συνεχάρη μέσω tweet τους τέσσερις υποψηφίους. «Για μας στον ΔΗΣΥ όλοι είναι νικητές. Ευχαριστώ τους 13601 Συναγερμικούς για τη συμμετοχή στη σημερινή εκλογική διαδικασία. Όλοι μαζί φτιάχνουμε το αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ψήφισε στις 10.30 στα γραφεία του κόμματος, με τους υποψήφιους για την αντιπροεδρία, Στέλλα Κυριακίδου και Νίκο Νουρή στο πλευρό του, όπως επίσης και ο βουλευτής Λευκωσίας Δημήτρης Δημητρίου. Όπως επεσήμανε, σε αυτή την εκλογική μάχη όλοι είναι νικητές, καθώς όλοι έχουν λόγο και ρόλο να διαδραματίσουν στο κόμμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X