ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:12
 

Προοπτικές για προώθηση οικονομικών δραστηριοτήτων ανάμεσα σε Κύπρο και Γεωργία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακρήρισε την επίσκεψη του στην Γεωργία ως σημαντικό ορόσημα για τις σχέσεις των δυο χωρών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι ιστορικοί δεσμοί ανάμεσα σε Κύπρο και Γεωργία, οι άριστες πολιτικές σχέσεις, αλλά και η σύσταση του επιχειρηματικού συνδέσμου Κύπρου – Γεωργίας αποτελούν μια εξαιρετική βάση για την προώθηση οικονομικών δραστηριοτήτων μεταξύ των δυο χωρών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, χαρακτηρίζοντας την επίσημη επίσκεψή του στη Γεωργία ως σημαντικό ορόσημο για τις σχέσεις των δυο χωρών.

Σε χαιρετισμό του στο 1ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου – Γεωργίας, που πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στη Γεωργία που αποτελεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη χώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, πως κοινοί στόχοι των δύο χωρών είναι η ποιοτική αναβάθμιση του διμερούς θεσμικού πλαισίου συνεργασίας και προς τον σκοπό αυτό υπεγράφησαν χθες Συμφωνίες και Μνημόνιο Συνεργασίας, και η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με έμφαση στο εμπόριο, τον τουρισμό και τις επενδύσεις. Το φόρουμ χαιρέτισε, επίσης, η Πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισχβίλι.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ακόμη στον χαιρετισμό του πως ανάμεσα σε Κύπρο και Γεωργία υπάρχει ήδη Συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας, ενώ έχει συσταθεί Επιχειρηματικός Σύνδεσμος. Υπογράμμισε, επίσης, την παρουσία γεωργιανής κοινότητας στην Κύπρο η οποία συμβάλλει στην πολυπολιτισμικότητα της νήσου.

Πρόσθεσε, ότι στον τομέα της οικονομίας υπάρχουν πολλά περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση της διμερούς συνεργασίας, σημειώνοντας ότι προς τον σκοπό αυτό, το σημερινό πρώτο επιχειρηματικό φόρουμ παρέχει μια σημαντική ευκαιρία για προώθηση της οικονομικής συνεργασίας παρουσιάζοντας νέες αγορές για τον επιχειρηματικό κόσμο των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε εκτενώς στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, καθώς και στις συνεχείς αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας από διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης, διαβεβαιώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε μια συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, τα οποία ενισχύονται από ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις επενδυτικό περιβάλλον».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η Wikipedia προσέφυγε στο ΕΔΑΔ κατά της Τουρκίας

«H Wikipedia ξέρει και τιμωρεί!»
ΑΚΑ  |  08:20

Άρση απομόνωσης της τ/κ πλευράς ζητά από τις ΗΠΑ ο Όζερσαϊ

«Kαι μετά ξύπνησες ο Οζερσάϊ! »
ΑΚΑ  |  08:17

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ερντογάν για τους S-400

«To μούτρο θα φάει τα μούτρα του! »
ΑΚΑ  |  08:15

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X