ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για το πόρισμα του Συνεργατισμού

Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι επικεφαλής και τα μέλη των δύο ομάδων που έχουν συσταθεί για εξέταση του πορίσματος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στη Νομική Υπηρεσία σύσκεψη, υπό τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, με στόχο να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα σε σχέση με το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στη σύσκεψη συμμετέχουν οι επικεφαλής και τα μέλη των δύο ομάδων που έχουν συσταθεί για εξέταση του πορίσματος έτσι ώστε να διακριβωθεί κατά πόσο δικαιολογείται η έναρξη ανακρίσεων ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών ή/και αστικών αδικημάτων .

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και την ερχόμενη Παρασκευή.

Η Νομική Υπηρεσία σε πρόσφατη ανακοίνωση της χαρακτήριζε ως «ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη» την έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής με ξεκάθαρα ευρήματα τόσο για τους λόγους κατάρρευσης όσο και σε ποιους καταλογίζει ευθύνες.

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι το θέμα της αποδοχής και της ανάληψης ή μη αυτών των ευθυνών από τα πρόσωπα στα οποία αυτές καταλογίζονται, δεν είναι θέμα που αφορά τον Γενικό Εισαγγελέα και τη Νομική Υπηρεσία.

Ο ρόλος του Γενικού Εισαγγελέα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, περιορίζεται στην εξέταση του συλλεγέντος υλικού, έτσι ώστε να διακριβωθεί κατά πόσο με βάση κάποια από τα ευρήματα της Επιτροπής, δικαιολογείται η έναρξη ανακρίσεων, ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων ανεξάρτητα από το εάν αυτά συνέβαλαν ή όχι στην κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα.

Θα εξεταστεί επίσης, όπως σημειωνόταν, το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε αστικών αδικημάτων, τα οποία έχουν προκαλέσει οικονομική βλάβη στη Δημοκρατία, και πάλιν ανεξάρτητα από το αν αυτά συνέβαλαν με τον ένα ή άλλο τρόπο στην κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα.

Ως τον «μεγάλο υπεύθυνο για την καταστροφική πορεία του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα (ΣΠΤ)» από το 2014 και εντεύθεν, χαρακτηρίζει τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, η Ερευνητική Επιτροπή για την κατάρρευση του Συνεργατισμού στο πόρισμα που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα.

Σε ένα εκτεταμένο πόρισμα 844 σελίδων, η Ερευνητική στρέφεται και στην προ του 2013 εποχή, εποχή η οποία με βάση το πόρισμα χαρακτηρίζεται από ατασθαλίες, συγκάλυψη, διορισμό μελών των ΣΠΙ με κομματικά κριτήρια και σημειώνει ότι ο Συνεργατισμός αφέθηκε στον «αυτόματο πιλότο». Για την προ του 2013 εποχή, εισηγείται περαιτέρω αστυνομικές έρευνες για αρκετά ΣΠΙ, πέραν αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Υπουργός Υγείας: Προχωράμε στο ΓεΣΥ έτοιμοι και ανοιχτοί

«Γεια σας, Έχετε κουραστεί να είναι χαμηλά σε μετρητά και χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για να ξεκινήσετε ...»
ANTHONY MOSES  |  03:18

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Μαχαλεπί και πρόβα τζενεράλε

«Τζαι τι θα γίνει με τους πύργους αν λυθεί το Κυπριακό τζαι τα διαβατήρια θα είναι πουμισιάρικα με τους ...»
Άσχετος  |  19:42

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X