ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:38
 

Αναπληρώνουν τα «κενά» στη Συμμαχία

Οι εσωκομματικές εκλογές, μετά τις προεδρικές και οι άγνωστες επόμενες κινήσεις των αποχωρησάντων

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε προσωρινή αντικατάσταση των αποχωρησάντων στελεχών αναμένεται να προχωρήσει η εναπομείνασα ηγεσία της Συμμαχίας Πολιτών.

Κατά τη σημερινή απογευματινή συνεδρία της γραμματείας, η Συμμαχία Πολιτών θα συζητήσει το πώς θα προχωρήσει το κόμμα, μετά και από την αποχώρηση έξι στελεχών της ηγετικής πυραμίδας από το κομματικό τους αξίωμα, του αναπληρωτή προέδρου Στέλιου Αμερικάνου, του αντιπροέδρου Στέλιου Στυλιανού, της γ.γ Ειρήνης Μάντολες, Αλέξανδρου Μιχαηλίδη και της προέδρου της Συμμαχίας Γυναικών Μαρίνας Δημητρίου. Όπως επισημαίνεται, το πιο πιθανό σενάριο, είναι η αναπλήρωση των εν λόγω στελεχών από τους επιλαχόντες, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα επισημοποιηθεί.

Κομματικοί κύκλοι επισημαίνουν πως το κόμμα δε μπορεί να μπει σε μία διαδικασία εσωκομματικών εκλογών σε αυτή τη φάση, καθώς το κόμμα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο και επισημαίνεται πως οι εσωκομματικές διεργασίες θα πραγματοποιηθούν μετά τις προεδρικές εκλογές.

Άγνωστες οι κινήσεις τους

Σύμφωνα με κομματικούς κύκλους, είναι ακόμη άγνωστο το πώς θα κινηθούν τα αποχωρήσαντα στελέχη. Όπως επισημαίνεται η κίνησή τους αυτή, ήταν η ελάχιστη μορφή αντίδρασης απέναντι στην απόφαση η Συμμαχία Πολιτών να προχωρήσει με την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα και να διασπαστεί κατ επέκταση ο ενδιάμεσος χώρος. Θα ήταν άλλωστε παράδοξο, το πώς θα κινούνταν στον προεκλογικό από τη στιγμή που είχαν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους για επανεξέταση της υποψηφιότητας Λιλλήκα.

Αν και η μαζική φυγή άφησε εκτεθειμένο τις πρώτες ώρες τον Γιώργο Λιλλήκα, θεωρείται πως εν πολλοίς του έλυσε τα χέρια ώστε πλέον κατά την προεκλογική, να έχει τον πλήρη έλεγχο των συλλογικών του σωμάτων. Δεν είναι μυστικό, πως για την υποψηφιότητα Λιλλήκα, το χειρότερο σενάριο θα ήταν η παραμονή των εν λόγω στελεχών στα συλλογικά σώματα, χωρίς να εργάζονται για την υποψηφιότητα του προέδρου τους.

Πάντως, παραμένει άγνωστο το πώς θα κινηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν έχουν μελετήσει τα επόμενά τους βήματα. Σύμφωνα όμως με έγκυρες πηγές, τόσο ο Παύλος Μυλωνάς, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη που αποχώρησαν έχουν επαφές με το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, με κάποιους εξ αυτών, έστω και ανεπίσημα να τάσσονται υπέρ του ΔΗΚΟϊκού Προέδρου για το 2018.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X